5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Fidye operasyonu

Ankara'da kaçırılan Başkent Üniversitesi öğrencisi Onur Yıldırımer'in Çorlu Emniyet Müdürlüğü'nün düzenlediği operasyonla kurtarılmasının ardından gözaltına alınan 6 zanlı, Ankara Adliyesi'ne sevk edildi.
 
Başkent Üniversitesi Ankara Başkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi Onur Yıldırımer, 06 HY 368 plakalı özel otomobiliyle Pazartesi günü sabah saatlerinde okuluna giderken, ellerinde telsiz olan ve kendilerine polis süsü veren 3 kişi tarafından kaçırılmıştı. Kaçırılan öğrencinin babası Ankara'nın tanınmış müteahhitlerinden Hüseyin Yıldırımer'in polise başvurarak oğlunun kaçırıldığını ve kendisinden 1 milyon dolar fidye istendiğini ifade etmişti. Baba ile fidyeciler arasında yapılan telefon görüşmelerinin takibi sonucunda fidyecilerin Tekirdağ'da olduğunun belirlenmesin ardından Çorlu'da bir operasyon düzenlenmişti. Çorlu Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ekipleri 06 KKC 84 sahte plakaların takılı olduğu Mercedes marka bir otomobildeki 'Başkent Üniversitesi' logosunu fark ederek otomobili durdurmuştu. Otomobilde bulunan 3 kişi kaçmak isterken kısa sürede yakalanarak etkisiz hale getirilmişti.
 Otomobilin bagajında yapılan aramada Onur Yıldırımer, elleri kelepçeli olarak bulunmuştu. Operasyonda, kendilerine polis süsü verdikleri belirlenen zanlıların kullandığı araçta 1 adet tepe lambası, bir adet el telsizi, 1 adet kelepçe, 2 adet tabanca ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan zanlılar Fatih Mehmet A. (43), Mehmet Z. (27) ve Bülent Ş. (27), Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Büro Amirliği'nde yapılan ilk sorguların ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.
Zanlıların yapılan sorguları sonucunda el telsizini temin eden M.Z, zanlıları benzin istasyonunda saklayan Y.Y. ve olayın başlangıcında mağdurun kaçırılmasında otomobili kullandığı iddia edilen L.D. isimli 3 kişi daha gözaltına alındı. Yapılan sorguların tamamlanmasın ardından 6 zanlı, "Suç işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak ve , gasp adam kaçırmak, fidye istemek, hürriyeti tahdit, eziyet, polis süsü vermek, belediyeye ait telsizi çalmak" gibi suçlardan adliyeye sevk edildi.
İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2006 Pazartesi 15:23:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?