3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Filistin için yardım yağıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Filistin'e İnsani Yardım' genelgesi çerçevesinde Başbakanlık'ta başlatılan kampanyanın ilk bir ayında 34 milyon 403 bin 654 TL toplandı.

Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından 7 Ocak'ta başlatılan 'Filistin'e İnsani Yardım Kampanyası' devam ediyor.

Gazze halkı için bir ayda 34 milyon TL'nin üzerinde nakdi yardım toplayan Başbakanlık, yardımların Gazze'ye nasıl ulaştırılacağı konusunu da karara bağladı. Karara göre, Türkiye'den bir heyet Gazze'ye giderek halkın ihtiyaçlarını tespit edecek. İhtiyaçlar doğrultusunda alınacak yardım malzemeleri Kızılay aracılığıyla bölgeye gönderilecek.

Başbakan Erdoğan, 7 Ocak'ta Resmi Gazete'de yayınladığı bir genelge ile Gazze'ye yardım çağrısında bulunmuştu. Erdoğan genelgede, "Komşusu açken kendisi tok yatamayan bir anlayışa sahip insanlarımızı açılan kampanyaya destek vermeye davet ediyorum" ifadesini kullanmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2009 Pazartesi 16:55:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gülüzar yıldız IP: 88.233.113.xxx Tarih : 9.02.2009 17:32:05

8 aydır eşimin emeklisi bağlanmadı kriz nedeniyle benim çalışyığım işyerinde ücretsiz izine ayrılıyorus başbakan bizim gibi vatandaşlarına da bağış kampanyası başlatsın lütfen yayınlayınız teşekürler.