3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Filistinli yaralılar taburcu oldu

İsrail'in Gazze'ye gerçekleştirdiği saldırının ardından ağır yaralı olarak Türkiye'ye getirilen 10 Filistinliden 6'sı bugün taburcu oldu.

Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisi tamamlanan Filistinliler, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Filistin'in Ankara Büyükelçisi Nebil Maruf, AK Parti Ankara Milletvekili Salip Kapusuz ile hastane yönetimi tarafından uğurlandı.

Çiçek, tedavisi tamamlanan Filistinlileri odalarında tek tek ziyaret ederek, sohbet etti ve günün anısına kahve takımı hediye etti. Çiçek, Gazze'deki son saldırının ardından Türkiye'ye tedavi için getirilen 10 Filistinli'nin 13 Ocak'tan beri tedavilerinin devam ettiğini belirterek, "Filistinli kardeşlerimizden 6'sı bugün sağlığına kavuşmuş ve tıbbi olarak yapılması gereken her türlü tedbir, ihtimam gösterilmiş olarak ülkelerine bugün gitmiş olacaklar" dedi. Filistinlilerin sağlıklarına kavuşması için büyük çaba harcayan hastane yönetimine, doktorlara ve diğer sağlık personeline teşekkür eden Çiçek, şunları kaydetti:

"Biz her zaman Türkiye olarak Filistinli kardeşlerimizin yanında olduk, yanında olmaya da devam edeceğiz. Arzumuz biran evvel bölgede barışın, huzurun ve istikrarın sağlanmasıdır. İnşallah bu acılı günleri ne onlar yaşasın, ne bölgedeki insanlar yaşasın, ne de biz böyle bir hizmeti vermek durumunda kalalım. Arzumuz ve çabamız budur. Temennimiz, bu çatışmaların en son çatışma olmasıdır. Türkiye olarak elimizden gelen çabayı, bütün zor şartlara rağmen yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Önümüzdeki günler ümit ederim ki, barışın yaklaştığı günler olsun. Keşke herkese Türkiye olarak hizmet verme imkanı bulabilseydik. Biz bunu arzu ettik ama bizim dışımızdan kaynaklanan sebeplerle ancak 10 kişinin tedavisi burada olabildi. Bu kardeşlerimizin ülkelerine güle güle gitmesini diliyoruz. Yanlarında her zaman olacağımızı yüreklerinde hissetsin istiyoruz. İnşallah bu acıları bir daha yaşamazlar."

Filistin Büyükelçisi Maruf ise, bu süreçte yanlarında olan Türkiye ve Türk halkına Filistinliler adına teşekkür ettiğini belirterek, "Türkiye bu davada Filistin halkının yüzde 100 yanında yer almıştır. Türkiye'den bize çok yardım geldi. Filistin adına size teşekkür ediyoruz. Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a saygılar sunuyor, hükümetimiz adına size tekrar teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Ağır yaralı olarak hastaneye gelen 21 yaşındaki Muhammed Velid, bugün sağlığına tekrar kavuşarak taburcu oldu. Eline protez yapılan ve kopmak üzere olan bacağı kurtarılan Velid, kameralara protezli eliyle güle güle yapmayı da ihmal etmedi. Ülkesine geri döndüğünde yarım kalan üniversite eğitimine devam edeceğini söyleyen Velid, protezli eliyle kendisini uğurlamaya gelen Çiçek'in elini sıkarak, teşekkür etti.

Muhammed Velid gibi sağlığına kavuşan Amhet Safadi ise, felç olma riskiyle geldiği hastaneden, Türk doktorlarının büyük çabası sonucu tekrar sağlığına kavuşurak ayrıldı. Filistinliler ile hastanenin sağlık personeli arasında da bu süreçte yakın dostluklar kurulduğu gözlendi. Bir hemşirenin, Safadi'nin ülkesine dönecek olmasından dolayı yaşadığı duygusal anlar kameralara yansırken, hemşire, "70 gündür birlikteyiz. Birbirimizi özleyeceğiz" dedi.

Ahmet El Akdar da, iki bacağını kaybettiği saldırının ardından geldiği Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden mutlu ayrılan isimler arasında yer aldı. Protez bacaklarıyla kameralara yürüyerek poz veren Akdar, Filistin'de en çok çocuklarını özlediğini söyledi. Akdar, "Buraya geldiğimde düzelebileceğimi düşünemiyordum ama bugün iyileşerek buradan ayrılıyorum" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2009 Çarşamba 22:00:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?