3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Firari yarbayın cephaneliği bulundu!

Ergenekon operasyonunda aranırken firar eden Yarbay Mustafa Dönmez, askeri yetkililere teslim oldu.

Operasyonun son aşamasında Adapazarı’ndaki bağ evinde çok sayıda bomba ve mühimmat ele geçirilen Yarbay Dönmez, Ankara’da teslim oldu.

Başka bir suçtan arandığı için Ankara Mamak Askeri Cezaevi’ne konulan Dönmez’in polise teslim edileceği kaydedildi.

BULUNAN YENİ KROKİ İLE KAZILAR TEKRAR BAŞLADI

Ergenekon Operasyonunun 10. dalgası kapsamında yapılan aramalarda bulunan yeni bir kroki nedeniyle Sincan Yenikent’te silah ve mühimmat arama amaçlı yeni bir kazı başlatıldı.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, mezarlığa yakın bir bölgede başlatılan kazının aranan Yarbay Mustafa Dönmez’in evine yakın olduğu ifade edildi.

Arama çalışmaları Yeniken'teki Ermeni mezarlığının yanındaki gecekonduda devam ediyor...

KAZIDAN BOMBA VE SİLAH ÇIKTI

Ergenekon soruşturması kapsamında bugün akşam saatlerinde teslim olan Yarbay Mustafa Dönmez'in evinde ele geçirilen krokiden yola çıkılarak arama yapılan Ankara'nın Sincan İlçesi'ne bağlı Yenikent Mahallesi'ndeki evin yakınında yapılan kazıda topraktan bazı çuvallar çıkarıldı. Atıl durumdaki evin 15 metre uzağında spot ışıklarla aydınlatılarak iş makinası kullanılmadan insan gücü ile yapılan kazıda ortaya çıkarılan çuvalların içinde silah ve mühimmat olduğu belirtilirken, henüz ayrıntılı bilgi verilmedi.

BÖLGEYE TAKVİYE EKİP GÖNDERİLDİ

Jandarma ekipleri, evin 1 kilometre uzağına barikat kurarak bölgeye girişmesine izin vermiyor. Aramanın yapıldığı bölgeye, ayrıca Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nden takviye ekipler gönderildi.

SAHİBİ ŞAŞKIN

Ankara'nın Sincan İlçesi'ne bağlı Yenikent Mahallesi'ndeki evin sahiplerin Mehmet Kocaman, televizyon haberlerinden evlerinin çevresinde arama yapıldığını öğreninde olay yerine gitti. SİT alanı içerisindeki evin ve arazinin kendilerine dedelerinden kaldığını belirten Mehmet Kocaman, "40 yıldır kullanılmayan bir yer. Sadece 15 yıl öncesine kadar biz orada hayvanlarımızı beslerdik. SİT alanı ilan edildiği için ne yıkabiliyoruz, ne yapabiliyoruz. Atıl durumda duruyor" dedi.

Olayı öğrendiğinde şok geçirdiğini belirten Mehmet Kocaman, "Haberlerde evin etrafının kazıldığını gördüm. Ve Emniyet'ten ev sahiplerinin arandığı söylendi. Onun üzerine buraya geldim. Ancak, emniyet yetkilileri benimle görüşmedi. Evimin yakınına gitmeme de izin vermediler. Uzun zamandır kullanılmayan atıl bir ev. Biz de gelişmeleri merakla bekliyoruz" dedi.

Mehmet Kocaman, gazetecilerin soruları üzerine Yarbay Mustafa Dönmez'i ne de Ergenekon zanlılarının hiçbirini tanımadıklarını ve bugüne kadar evi kimseye de kiralamadıklarını söyledi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2009 Pazartesi 21:51:02
Güncelleme :12 Ocak 2009 Pazartesi 21:57:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?