4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Fiş almayanlara ceza

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkan Vekili Osman Arıoğlu, Gelir Vergisi Kanunu'nda değişiklik yapan tasarıyla artık alış verişlerde fiş almayanlara da ceza kesileceğini açıkladı.
 
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Maliye Bakanlığı ve Gelir Bütçesi görüşmeleri sırasında basın mensuplarıyla sohbet eden Arıoğlu, asgari geçim indirimi müessesesiyle dar gelirli kesime el uzatıldığını ve maliyenin bu tür düzenlemelerde gelir-gider dengesini kurmak zorunda olduğuna işaret ederek, ''Vatandaşlar da alışverişlerde fiş alarak bu konuda bize destek olmalı. Dar gelirli kesim, kendisine el uzatan devlete el uzatmalı ve belge almalı'' dedi.
 
Arıoğlu, belge düzeni için daha sık ve yoğun denetime geçeceklerini, bu arada ceza kesmeyle ilgili de yeni düzenlemelere gideceklerini belirterek, ''Vergi iadesi kalkacak ama fiş-fatura alma zorunluluğu kalkmadı. Burada belge vermeyene de almayana da ceza kesilecek. Vergi inceleme elemanı sayısı az olduğu için şimdi bunu değiştireceğiz. Gerektiğinde yoklama elemanlarını da buna dahil edeceğiz'' açıklamasında bulundu.
 
Arıoğlu, açıklamalarında kira kontratları yoluyla ev sahiplerinin izlenmesi için de yeni mekanizmaların devreye sokulacağını söyleyerek, ''Yeni kiralamaların da tespiti lazım. Bu durum için belediyeler ve muhtarlarla iletişime geçilecek. Bu çerçevede otomatik izleyen bir sistem kurulacak'' diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2006 Çarşamba 19:11:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?