5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Fuhuş şebekesi çökertildi

BAŞKENTTE FUHUŞ OPERASYONU: 23 GÖZALTI

Ankara'da iş bulma vaadiyle yurt dışından getirdikleri kadınlara zorla fuhuş yaptıran bir şebekeye yönelik düzenlenen operasyonda 23 kişi gözaltına aldı.

Edinilen bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekiplerinin yaptıkları çalışmalarda bir şebekenin yurtdışından çeşitli işlerde çalıştırma bahanesi ile getirdikleri kadınlara zorla fuhuş yaptırdıklarını belirledi.

Bunun üzerine 3 ay süren 'Bahar Operasyonu' adı altında bir çalışma gerçekleştirdiler. Yapılan çalışmaların tamamlanmasın ardından aralarında 4 otel ve 6 evin bulunduğu değişik adreslere eş zamanlı düzenlenen operasyonla 23 zanlı gözaltına alındı. Baskın yapılan adreslerde yakalanan 54 yabancı uyruklu kadından 18'i ise şebekeden şikayetçi oldu.

Polis çete elemanlarıyla birlikte 9 otomobil, 1 adet ruhsatsız, bir adet kurusıkı ve bir adet av tüfeği ele geçirdi. Ayrıca bazı takı eşyalarına da el konuldu. Şebekenin, Rusya, Ukrayna, Gürcistan, Türkmenistan, gibi ülkelerden iş bulmak vaadiyle getirdikleri kadınların pasaportlarına el koyarak fuhuşa sürüklediği belirlendi. 23 zanlı adliyeye sevk edilirken 54 kadın ise sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şubesi'ne teslim edildi.

BAŞKENTTE FUHUŞ OPERASYONU: 23 GÖZALTI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2011 Çarşamba 10:34:05
Güncelleme :20 Nisan 2011 Çarşamba 13:31:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?