4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Galatasaray 1-0 Ankaragücü

STAT: Ali Sami Yen
HAKEMLER: Vedat Yüksel xx, Mustafa Emre Eyisoy xx, Özgür Çetiner xx
GALATASARAY: Orkun xx, Uğur xx, Song xx, Servet xx, Volkan xx, Sabri xx (Okan dk. 90 ?), Arda xx (Hasan Şaş dk. 86 x), Lincoln xxx, Ayhan xx, Hakan xx, Ümit x (Barış dk. 72 xx)
YEDEKLER: Aykut, İsmael Bouzid, Carrusca, Serkan
TEKNİK DİREKTÖR: Karl Heinz Feldkamp
ANKARAGÜCÜ: Serkan xx, İlkem xx, Emre xx, Da Silva xx, Mustafa xx (El Yasa dk. 54 x), Krita x, Murat Duruer xx (Murat Erdoğan dk. 80 x), Yasin xx (Augustine dk. 85 x), Cem Can xx, Alper x, Ahmet Dursun xx
YEDEKLER: Zafer, Burak, İbrahim Said, Yunus
TEKNİK DİREKTÖR: Hans Peter Briegel
GOL: Lincoln (dk. 22) (Galatasaray)
SARI KARTLAR: Song, Ayhan (Galatasaray), İlkem, Krita, El Yasa (Ankaragücü)

İLK YARI
Turkcell Süper Ligi'nin 3. haftasında Galatasaray ile Ankaragücü, Ali Sami Yen Stadı'nda karşı karşıya geldi.
3. dakikada Volkan'ın sol kanattan ceza sahasına ortasında altıpasta Servet'in vuruşunda kaleci Serkan'a çarpan top üstten kornere çıktı.
7. dakikada gelişen Galatasaray atağında sağ kanattan ceza sahasına gönderilen topa Hakan'ın gelişine vuruşunda top üstten auta gitti.
9. dakikada Krita'nın uzak mesafeden sert şutunda meşin yuvarlak yandan auta çıktı.
22. dakikada Lincoln'ün ceza sahası dışından sert şutunda top köşeden ağlarla buluştu. 1-0
26. dakikada Uğur'un ceza sahası dışından sert şutunda kaleci Serkan, topu kornere çeldi.
32. dakikada Sabri'nin ceza sahası dışından sert şutunda meşin yuvarlak üst direkten oyun alanına döndü.
34. dakikada sağ çarprazdan ceza sahasına giren Ahmet Dursun'un Song'u çalımladıktan sonra yerden yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.
41. dakikada Cem Can'ın ceza sahası dışından sert şutunda kaleci Orkun, topu köşeden kornere çeldi.
43. dakikada Lincoln'ün pasıyla kaleci ile karşı karşıya kalan Hakan'ın vuruşunda kaleci Serkan topu ayaklarıyla çeldi
44. dakikada Lincoln'ün ceza sahası dışından sert şutunda kaleci Serkan, topu çeldi. Kaleciden dönen topu önünde bulan Hakan'ın plase vuruşunda top yan direkten döndü.

İKİNCİ YARI
50. dakikada Arda'nın soldan ceza sahasına ortasında iyi yükselen Ümit'in kafa vuruşunda top üstten auta çıktı.
52. dakikada kazanılan serbest vuruşu kullanan Lincoln'ün ceza sahasına ortasında Ümit'in kafa vuruşunda top yandan auta gitti.
62. dakikada sağ çaprazda topla buluşan Sabri'nin sert şutunda meşin yuvarlak yandan auta çıktı.
67. dakikada Ahmet'in ceza sahası dışından sert şutunda meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti.
75. dakikada Murat Duruer'in sağdan kullandığı kornerde ön direkte Krita'nın kafa vuruşunda kaleci Orkun, topu kornere çeldi.
86. dakikada Barış'ın sağ kanattan ceza sahasına ortasında Hakan'ın kafayla indirdiği topa Lincoln'ün gelişine sert şutunda top az farkla üstten auta gitti.



NOTLAR
Galatasaray, geçen sezon Ali Sami Yen Stadı'ndaki son randevusunda yaşanan olaylardan sonra aldığı 5 maçlık ceza nedeniyle, bu sezon Turkcell Süper Lig'deki ikinci seyircisiz maçını Ankaragücü ile yaptı.
Karşılaşmayı sadece protokol tribününde yer alan konuklar, basın mensupları, güvenlik güçleri, sağlık ekipleri ve diğer görevliler canlı olarak izleyebildi.
Sarı-kırmızılılar, bu sezon ligde iç sahadaki ilk maçını, Ali Sami Yen Stadı'ndaki saha zemini düzeltme çalışmaları nedeniyle Çaykur Rizespor ile Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapmıştı.
Sarı-kırmızılı ekip, Ali Sami Yen Stadı'nda seyircisi ile 30 Ağustos Perşembe günü UEFA Kupası 2. ön eleme turu rövanşında, Hırvatistan'ın Slaven takımıyla yapacağı maçta buluşacak.

-CARRUSCA İLK KEZ KADRODA-
Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, sezon başında gönderilmesi gündemde olan Carrusca'yı, Ankaragücü karşısında bu sezon ilk kez kadroya aldı.
Carrusca, sezon öncesinde çeşitli kulüplerle yapılan görüşmelere rağmen takımdan ayrılmazken, genç oyuncu maç kadrosuna girmeyi başardı.

-LİNCOLN VAR, LİNDEROTH YOK-
Bursaspor maçında sakatlığı nedeniyle oynayamayan Brezilyalı futbolcu Lincoln, Ankaragücü karşılaşmasına ilk 11'de çıktı.
Aynı maçta yer alamayan Linderoth, Ankaragücü karşılaşmasında da sakatlığı nedeniyle kadroya alınmadı. Bu arada, Bursaspor maçında kadro dışında kalan Hasan Şaş, Ankaragücü karşısında yedekler arasında yer buldu.
Teknik direktör Feldkamp, Bursaspor maçından sonra bu karşılaşmada da kalede Orkun'a şans tanıdı.
Maçta, Mehmet Topal ve Mehmet Güven, Anıl ve Ferhat da kadroda yer almadı.

-STAT YENİLENDİ-
Ali Sami Yen Stadı, yeni sezona yenilenmiş haliyle ''Merhaba'' dedi.
Çimleri tamamen değiştirilen statta, yeni açık tribün dışındakilerin koltukları yenilendi.
Bu arada basın tribünündeki koltuk sistemi de değişirken, masaların bulunduğu çalışma düzeni oluşturuldu.

-BASINA KOLAYLIK-
Beşiktaş ve Fenerbahçe muhabirlerinin yıllardır ücretsiz kullandığı kablosuz internet hizmetine, nihayet Galatasaray'ı takip eden basın mensupları da kavuştu.
Kablosuz internet sistemlerinin kullanıldığı ilk yılın dışında, bu sistem Ali Sami Yen'de ücretli olarak sağlanırken, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) devreye girerek kablosuz interneti (Wireless) ücretsiz olarak üyelerinin kullanımına açtı.

-99 GÜN SONRA ALİ SAMİ YEN'DE MAÇ-
Galatasaray, Ankaragücü karşılaşmasıyla tam 99 gün sonra Ali Sami Yen Stadı'nda maça çıktı.
Mecidiyeköy'deki son maçını, Turkcell Süper Lig'de geçen sezonun 33. haftasında, 19 Mayıs'ta ezeli rakibi Fenerbahçe ile yapan sarı-kırmızılı ekip, 3 ayı aşkın bir süre sonra yuvasına döndü.

-FELDKAMP, ÖĞRENCİSİNE KARŞI-
Feldkamp, geçmişte talebesi ve aynı zamanda yardımcısı olan Ankaragücü Teknik Direktörü Peter Briegel'e karşı takımını yönetti.
İkilinin maç öncesinde saha içinde bir araya gelmemesi dikkat çekti.

-POLAT: ''EKONOMİK GERÇEKLERİMİZLE ÖRTÜŞEN BİRKAÇ OYUNCUYLA TEMASTAYIZ''-
Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Polat maç öncesinde yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, transfer çalışmalarının sürdüğünü ancak gerçekleşip gerçekleşmeyeceğinin kesin olmadığını söyledi.
Transfer için peşinden koştukları ciddi kariyerli genç santrforlar olduğunu, ancak bu oyuncuların Türkiye Ligi'ni cazip görmedikleri için gelmek istemediklerini ifade eden Polat, ''10 milyon Avro'dan aşağı hiçbir kulüp konuşmuyor. Futbolcuların da aldıkları rakamlar yüksek.
Galatasaray'ın şu anki ekonomik gerçekleriyle örtüşmüyor. Ekonomik gerçeklerimizle örtüşen birkaç oyuncuyla temastayız. Olup olmayacakları da kesin değil. Oluşturmaya çalışıyoruz, fakat dediğim gibi bazı gerçekleri göz ardı edemeyiz. İnşallah olur diyorum. Olmazsa da çok
büyük kayıp değil. Takımımız mücadelesiyle bizi tatmin etmeye başladı. Santrfor alma duyumunun o mevkideki arkadaşları da motive ettiğini görüyoruz'' şeklinde konuştu.
Polat, genç futbolcuları Arda'nın gece hayatıyla ilgili olarak da ''Arda ile gerekli görüşmeler yapıldı. İnşallah tekrar edilmeyecek'' dedi.

-PAF LİGİ'NDE CİM BOM GALİP-
PAF Ligi'nde oynanan karşılaşmada Galatasaray, Ankaragücü'nü 1-0 yendi.
Karşılaşmanın tek golü Özgürcan'dan geldi.
Galatasaraylı taraftarlar, kapalı tribünde, ''Senin için sensizliği göze aldık'' yazılı pankart açtı.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2007 Pazartesi 00:46:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?