4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Gasp çetesine suçüstü

Ankara'da bir kuyumcu kuryesinin silahla soyulması, kendilerine polis süsü vererek girdikleri evden büyük miktarda döviz gasp edilmesi ve bir kuyumcunun kaçırılması olayını gerçekleştiren çete ortaya çıkarıldı. Gözaltına alınan 5 çete mensubunun ele başının, 5 yıl önce kız arkadaşının boynunu kırarak öldürdüğü bildirildi.


Batıkent'te 27 Temmuz 2007 tarihinde Cuma namazından çıkan kuyumcu Muhammet Mustafa O'nun silahlı 3 kişi tarafından kaçırılması olayını takibe alan Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, olayın zanlılarından birinin kimliğini belirlediler.

Zanlılardan Ünsal K'nın kız arkadaşını takibe alan polis, çete mensuplarının bulunduğu eve gece operasyon düzenlediler.
Operasyon sonucunda çetenin elebaşı Ünsal K. ve Sedat T. adlı kişiler gözaltına alındı. Bu kişilerle birlikte bir sahte polis tanıtma kimliği ve 1 kuru sıkı tabanca ele geçirildi.

Zanlıların sorgulanmasının ardından çete mensubu olduğu bildirilen Erkan A, Serkan A. ve Hadi T. adlı kişiler de yakalandı.
Gözaltına alınan kişilerin yapılan sorgulamasının ardından çete mensuplarının 25 Aralık 2006 tarihinde Konya yolunda kuyumcu kuryesi Harun Ç. ve Bekir Ç. adlı kişilerin bulunduğu arabaya çarparak durdurdukları belirlendi.

Bu kişilerin daha sonra, kendilerini polis olarak tanıttıkları Harun Ç. ve Bekir Ç'yi kendilerinin kullandıkları minibüse silah zoruyla bindiren zanlıların, kaçırdıkları kişilerin ellerini ve ayaklarını koli bandıyla bağladıktan sonra araçta bulunan 4,5 kilogram ağırlığındaki altınları gasp ettikleri ortaya çıktı.

Çetenin ayrıca, 5 Temmuz 2007 tarihinde Aşağıeğlence Mahallesi'nde Arif K. adlı kişinin evine adres sorma bahanesiyle girdikleri ve Arif K'yı silah zoruyla soydukları da saptandı.

Arif K'nın ellerini ve ayaklarını kravat ile bağlayan çete mensuplarının evde bulunan 35 bin ABD Doları, 25 Avro, 100 YTL, ziynet eşyası, kredi kartlarıyla Kırıkkale marka tabancayı gasp ettikleri de belirlendi.

Gözaltına alınan kişilerin Muhammet Mustafa O. adlı kuyumcuyu, kaçırdıktan sonra kuyumcunun eşiyle telefonla irtibat kurdurdukları ve Batıkent'te bulunan kuyumcu dükkanını soymak istedikleri polis tarafından tespit edildi.

Zanlıların polisin devreye girmesi üzerine telaşa kapılarak ellerini ve ayaklarını bağladıklarını kuyumcunun kol saatini gasp ettikleri saptandı.
Zanlıların, polisin takibinden endişe ederek kuyumcuyu boş araziye bırakarak kaçtıkları da belirtildi.
Çetenin elebaşı Ünsal K'nın İzmir'de 2000 yılında kız arkadaşının boynunu kırarak öldürdüğü bu olaydan 23,5 yıl hapis cezası aldığı ortaya çıktı.

Adam kaçırma, gasp gibi 15 ayrı suçtan hüküm giyen Sedat T. ile Ankara Yarı Açık Cezaevi'nde tanışan Ünsal K'nın 5 yıl cezaevinde yattıktan sonra firar ettiği ortaya çıktı.

Emniyette sorgulaması tamamlanan Ünsal K. ve Sedat T. çıkarıldıkları mahkeme tarafından önceki gün tutuklandılar. Halen gözaltında bulunan Erkan A, Serkan A. ve Hadi T. ise bugün mahkemeye sevk edildiler.


AA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2007 Çarşamba 15:48:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?