4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Gaspçıları kan lekesi ele verdi

Kendilerini polis gibi tanıtarak Dikmen'de bir döviz bürosu sahibi ile Yenimahalle'deki bir telefon bayiini gasp eden 3 kişi, polis tarafından yakalandı.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, geçen ay Dikmen Sokullu Caddesi'nde bir döviz bürosu sahibi, iş yerinden çıkarken kendisini polis olarak tanıtan 3 kişi tarafından gasp edildi. Kullandıkları arabaya aldıkları döviz bürosu sahibi Mesut A'yı darp eden 3 kişi, bu kişinin yanında bulunan yaklaşık 20 bin YTL'yi alarak kaçtı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği Ekipleri, söz konusu olayı aydınlatmak amacıyla şüphelendikleri Hüseyin Ç, Mustafa C, ve Ercan Ö. adlı kişileri göz altına aldı. Bu kişilerin kullandıkları arabada yapılan incelemede kan lekesine rastlandı. Laboratuvarda yapılan tahlil sonucu kan lekelerin döviz bürosu sahibi Mesut A'ya ait olduğu belirlendi.

BAŞINA ÇUVAL GEÇİRDİLER

Yapılan ayrıntılı sorgulama sonunda, gasp zanlılarının, Yenimahalle Şentepe'de Hayati Ç. adlı bir telefon bayiini de gasp ettikleri ortaya çıktı.

Kendilerini telefon bayiine, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi polisleri gibi tanıtan zanlıların, Hayati Ç'nin ellerini ve kollarını bağlayarak, başına çuval geçirdikleri tespit edildi. Zanlıların, 102 telefon gasp ettikleri Hayati Ç'yi, Karşıyaka Mezarlığı'na attıkları belirlendi.

Zanlılardan Hüseyin Ç'nin 9 hırsızlık ve çok sayıda oto hırsızlığından sabıkasının bulunduğu belirtildi.

Sorgulamaları tamamlanan zanlıların, bugün mahkemeye çıkarılacakları bildirildi.




AA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2007 Pazar 10:06:27
Güncelleme :1 Nisan 2007 Pazar 10:22:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?