3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Gaspçıyı sigara kokusu yakalattı

Başkent'te evlerine girdiği kadınlarının ellerini ayaklarını bağlayarak gasp eden soyguncunun, bir PTT şubesi soygunun da faili olduğu belirlendi

Edinilen bilgiye göre, Etimesgut'ta son üç ayda yaşanan 3 ayrı olayda evde yalnız olduğu belirlenen kadınlar, kimliği belirsiz bir kişi tarafından gasp edildi. Bir olayda eve giren soyguncu kadının elini ayağını bağladıktan sonra 5-6 bin TL kadar parayı alarak kaçtı. Soyguncu gasp ettiği kadına, "Beraber yatalım" diyerek tacizde bulundu.

Soyguncu bir başka olayda ise evde yalnız durumdaki kadının ellerini ve ayaklarını bağlayarak evde bulunan silahı alarak kaçtı. Etimesgut'ta kadınların kabusu olan soyguncu bir başka olayda ise evinin camını silen bir kadının evde tek başına olduğunu anlayarak dışarıda bekledi. Çöp dökmek için dışarı çıkan kadının ağzını elleriyle kapatan ve eve sokan şahıs, ellerini ve ayaklarını bağladığı kadının evinde bulunan paraları gasp ederek kayıplara karıştı.

Soyguncu başka olayda ise sigara dağıtımı yapan bir araçtaki bayan görevliyi hedef aldı. Sigara dağıtımı yapan kadını da bıçak tehdidi ile etkisiz hale getiren soyguncu, kadının yanında bulunan 3 bin TL'yi gasp etti.

Etimesgut'ta 27 Şubat 2009 tarihinde 14 cadde, 596 sokakta bulunan PTT Topçu Mahallesi Şubesi, silahlı bir kişi tarafından soyuldu. Soyguncu 800 TL paralı alarak kaçtı. Soygunda kullanılan çalıntı otomobil ise terk edilmiş olarak bulundu.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri ile Etimesgut İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri yaşanan gasp olayları ile ilgili bir çalışma gerçekleştirdi. Mağdurların verdikleri ifadeler doğrultusunda bir robot resim ortaya kondu. Mağdurların tamamı "Soyguncu çok pis kokuyordu, aşırı bir sigara kokusu vardı" şeklindeki ifadesinden yola çıkan polis ekipleri, Etimesgut bölgesinde eşkallere uyan yaklaşık 3 bin kişinin ifadesini aldı.

Polis ekiplerinin çalışmaları, bir kıraathanede tespit ettikleri sabıkalı Cengiz G.'ye (42) ulaşmaları ile başarı ile sonuçlandı. Cengiz G.'nin, 1985 yılında maskeli gasp olayına karışarak 8 yıl cezaevinde yattığı belirlendi. Seyyar satıcılık yapan Cengiz G.nin sürekli kıraathanelerde oturduğu için üzerine sigara kokusu sindiği anlaşıldı. Mağdurlar tarafından teşhis edilen Cengiz G.'nin evinin bodrumunda yapılan aramada, girdiği bir evden gasp ettiği ve PTT Şubesi soygununda kullandığı tabanca bulundu.

Zanlı yapılan sorgusunda kredi kartı borcu nedeniyle soygunları gerçekleştirdiğini itiraf etti. Soyguncunun çaldığı paralarla borcunu ödemediği ancak evini değiştirdiği tespit edildi. Zanlının evlerine gittiği kadınlara tacizde bulunduğu ancak tecavüz etmediği belirlendi. Zanlı, yapılan sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 13:11:08
Güncelleme :18 Mart 2009 Çarşamba 13:23:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?