5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

GATA'da mezuniyet heyecanı

Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) mezuniyet sevinci yaşandı. Fakülteden mezun olan 89 tabip teğmen, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in de katıldığı törenle diplomalarına kavuştu. 

Gülhane Askeri Tıp Fakültesi mezuniyet töreni GATA Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Törene Cumhurbaşkanı Sezer, TBMM Başkanı Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, kuvvet komutanları, üst düzey askeri yetkililer ve mezun olan teğmenlerin aileleri katıldı. 

Törende bir konuşma yapan GATA Komutanı Tümgeneral Necati Özbahadır, bu eğitim üssünde bilimsel eğitimine devam eden veya tamamlayanların, Atatürk'ün en büyük eseri olan Cumhuriyet'i emanet ettiği gençler olarak Atatürkçü düşünce sistemiyle yoğrulmuş, laik ve demokratik Cumhuriyet'in temelini oluşturan Atatürk ilkeleri ve milli birlik ve beraberliğin inanmış muhafızları olduklarından ve her zaman bu değerlere sahip çıkacaklarından emin olduklarını vurguladı. Genç mezunlara aldıkları eğitimi başlangıç noktası kabul ederek bilgi ve teknoloji çağının gereksinimini karşılayacak şekilde taşıdıkları bilgileri yenilemelerini ve ihtisaslaşmaya hazırlanmalarını tavsiye eden Tümgeneral Özbahadır, "TSK hiçbir grup, düşünce, hizip ya da çıkara hizmet etmez. Bütün varlığı yüce Türk milleti içindir. TSK'nın hizmet aşkı, Atatürk ilke ve inkılaplarıyla bütünleşmiş, ayrım yapmadan vatan ve millet sevgisi duyan ve Cumhuriyet'in temel kanunlarına sadık olanlarla beraberdir. Hizmet anlayışımız bu olmalıdır. Bu şerefi en iyi şekilde koruyacağınıza inancımız tamdır" diye konuştu. 

Gülhane Askeri Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Tabip Tuğgeneral Zeki Bayraktar ise 2005-2006 eğitim öğretim döneminde 64'ü misafir askeri personel olmak üzere toplam 773 öğrenciyle eğitim ve öğretim yaptıklarını söyledi. Mevcut öğretim üye kadrosu ve eğitim programlarıyla tabip teğmenlerin Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, bilimsel gelişme ve düşünce gücüne sahip, temel mesleki bilgi ve becerilerle donatılmış, toplumun sağlık sorunlarına duyarlı ve bunlara çözümler üretebilen, hasta haklarına saygılı, asker hekim olarak mesleğini seven hekimler olarak yetiştirildiklerini belirten Tuğgeneral Bayraktar, mezunlara şöyle seslendi: 

"Sizler TSK'nın sağlık ordusu ve GATA için bugünün umudu, geleceğin gücüsünüz. Bu gücünüzü korumak için bundan sonraki meslek yaşamınızda Atatürkçü düşünce sistemi tek rakibiniz olsun. Bu konuda asla müsamahakar olmayın ve seyirci kalmayın. Kazandığımız mesleki bilgi ve becerilerinizi bayrağımızın dalgalandığı her yerde insanımız ve insanlığın hizmetine sunmak sadece sizi yetiştirenlere değil, kendinize, ailenize ve ulusunuza karşı da sorumluluğunuzdur." 

Konuşmaların ardından Gülhane Askeri Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Tabip Kıdemli Albay Okan Özcan, mezun tabip teğmenlerle birlikte hekim andını okudu. Gülhane Askeri Tıp Fakültesi 26. dönem mezunları adına dönem birincisi Ayça Alan, yaş kütüğüne plaket çaktı. Daha sonra mezuniyet törenine geçildi. Dönem birincisi Ayça Alan'ın diplomasını Cumhurbaşkanı Sezer, dönem ikincisi Cahit Kafadar'ın diplomasını TBMM Başkanı Arınç, dönem üçüncüsü Emre Yalçınkaya'nın ödülünü ise Başbakan Erdoğan verdi. Diğer mezunların diplomalarını ise Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt ve kuvvet komutanları verdi. Diploma töreninin sonunda Cumhurbaşkanı Sezer ve diğer davetliler salondan ayrıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2006 Salı 14:07:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?