3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Gazeteciler Cemiyeti 63 yaşında

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin, katılımcı demokrasinin geliştirilmesi için elzem olan çok sesli bir medya ortamının oluşmasına ve basın meslek ahlakı ilkelerinin yerleşmesine büyük katkısı olduğunu belirterek, "İnanıyorum ki bundan sonra da gazeteciliğin ilkeli, dürüst ve saygın bir meslek olarak gelişmesine, başarılı çalışmalarıyla katkıda bulunmaya devam edecektir" dedi.

Başbakan Erdoğan, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin 63. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Cemiyet Başkanı Orhan Erinç'e bir kutlama mesajı gönderdi.

Mesajında basının, Türkiye'de şeffaf yönetim, açık toplum ve bilgi edinme hakkının en önemli teminatlarından biri olduğunu belirten Erdoğan, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin, basın mensuplarının mesleki ve toplumsal sorumlulukları çerçevesinde saygınlıklarının korunmasında önemli bir görevi yerine getirdiğini kaydetti.

Cemiyetin, katılımcı demokrasinin geliştirilmesi için elzem olan çok sesli bir medya ortamının oluşmasına ve basın meslek ahlakı ilkelerinin yerleşmesine de büyük katkısı olduğunu ifade eden Erdoğan, "İnanıyorum ki bundan sonra da gazeteciliğin ilkeli, dürüst ve saygın bir meslek olarak gelişmesine, başarılı çalışmalarıyla katkıda bulunmaya devam edecektir. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin kuruluş yıldönümünü kutluyor, size, üyelerinize ve sorumluluk bilinciyle görevlerini yerine getiren ülkemizin bütün gazetecilerine başarılar
diliyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2009 Çarşamba 11:15:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?