5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Gazi Üniversitesi'nde yangın

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin en üst katında belirlenemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Büyük paniğe neden olan yangın nedeniyle, hastanenin üst katında yatan hastalar tahliye edildi.

Öğle saatlerinde çıkan ve nedeni henüz belirlenemeyen yangında çok sayıda hasta ve personelin yaralandığı bildirildi. Büyük paniğe neden olan yangında, yaralılar hastane dışına çıkarılmaya başlandı. Yangın nedeniyle hastaneye çok sayıda itfaiye araçları sevk edildi.

İtfaiye ekiplerinin yangını söndürme ve yaralıları kurtarma çalışmaları sürüyor.


Gazi Üniversitesi Hastanesi'ndeki yangının yemekhane kısmında tüp patlaması sonucu çıktığı belirtiliyor.

GÖREVLİLER GAZETECİLERE SALDIRDI

Gazi Üniversitesi Hastanesi'nde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin çabası sonucu kontrol altına alınarak söndürüldü. Bebeklerin ambulanslarla başka hastanelere sevkedildiği yangın sırasında hastane görevlileri gazetecilere saldırdı.

Gazi Üniversitesi Hastanesi'nde yaklaşık 1 saat önce başlayan yangın, Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı ekiplerin yoğun çalışması sonucu kısa sürede söndürüldü. Hastanede tedavi gören ve durumu ağır olan bebek hastalar, ambulanslarla başka hastanelere nakledildi. Bu sırada görüntü almaya çalışan basın mensuplarıyla hastanenin güvenlikleri arasında arbede yaşandı. Polis ekiplerinin araya girmesiyle kavga sona erdi.

Bir açıklama yapan İtfaiye Daire Başkanı Faruk Kurutuz, yangının çıkış sebebiyle ilgili kesin bir belirleme yapmadıklarını belirterek, alevlerin hava boşluğunda bulunan elektrik kablolarından yayılarak 15. kata kadar çıktığını söyledi. Yangının tamamen söndürüldüğünü belirten Kurutuz, hastane görevlilileriyle koordineli bir şekilde itfaiye ekiplerinin hastaları dışarıya çıkardığını kaydetti. Kurutuz, hastanenin çevre düzenlemesinden yakınarak, daha önce Ankara ve Numune Hastanesi'nde meydana gelen yangında da itfaiye araçlarının, çevre düzenlemesinden dolayı zorluk çektiğini ifade etti. Kurutuz, hastanelerde çevre güzelliğine değil, çevre düzenlemesine dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.
.
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2006 Çarşamba 17:05:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?