3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Gazze halkı için yardım kampanyası

Başbakanlık, İsrail kuşatması altında bulunan Gazze halkına yardım için bağış kampanyası başlattı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan genelge ile Gazze için Başbakanlık Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü bünyesinde yardım kampanyası başlatıldığı açıklandı. Genelgede, İsrail'in Gazze'de başlatmış olduğu askeri harekatın, Filistin'de birçok can ve mal kaybına yol açtığına, binlerce insanın, barınma, açlık, susuzluk ve salgın hastalık problemi ile karşı karşıya kaldığı bildirildi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin, halkın da beklentileri doğrultusunda dost ve kardeş
Filistin halkının karşı karşıya bulunduğu sıkıntıların hafifletilmesine katkıda bulunmak ve gerekli her türlü desteği sağlamak üzere kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarımız yardım faaliyetlerine başladığı kaydedilen genelgeye göre, ulusal koordinasyonu sağlamak üzere Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü görevlendirildi.

Bu doğrultuda, valilikler, belediyeler ile tüm kamu kurum ve kuruluşlarınca toplanan yardımlar, Genel Müdürlüğün hesaplarına aktarılacak. Gerçek veya tüzel kişiler bu hesaplara doğrudan bağış yapabilecek. Sivil toplum kuruluşlarından istekli olanlar topladıkları yardımı, Filistin halkına ulaştırmak üzere şartlı veya şartsız bu hesaplara aktarabilecek. Yardım kampanyası kapsamındaki 'Filistin İnsani Yardımı Merkezi Hesap Numaraları' şöyle:

"- T.C. Ziraat Bankası Aşağıayrancı Şubesi Hesap no: 555 555 55 Ana Hesap - 5001 TL - 5002 Dolar - 5003 Euro
- Türkiye Halk Bankası Bakanlıklar Şubesi Hesap no: 05000005 TL, 5300003 Dolar, 2 P 000023 Euro
- Vakıflar Bankası Finans Market Şubesi Hesap no: 205 55 55 TL, 405 66 66 Dolar, 405 77 77 Euro."

Başbakan Erdoğan, tüm yardım toplama faaliyetlerinin 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu hükümleri çerçevesinde yapılacağını belirterek, "Halkımızı, kamu kurum ve kuruluşları ile her düzeydeki kamu görevlilerini, sivil toplum kuruluşlarını, işçi ve işveren kuruluşlarını, meslek oda ve birliklerini, ulusal ve yerel basınımızı bir insanlık görevi olan bu yardım kampanyasına destek vermeye davet ediyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2009 Çarşamba 14:06:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?