4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Gazze'deki vatandaşlar tahliye ediliyor

Filistin'de yaşanan çatışmalar ve Gazze bölgesindeki son olaylar üzerine, Gazze'deki Türk vatandaşları tahliye edilmeye başlandı.


Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Gazze'de son dönemde meydana gelen silahlı çatışmalar nedeniyle bölgede yerleşik vatandaşların tahliye edilerek Türkiye'ye gelmek istediklerini bildirdikleri belirtildi.

Bunun üzerine Telaviv ve Amman Büyükelçilikleri ile Kudüs Başkonsolosluğu'nun süratli ve eşgüdümlü çalışmaları sonucunda 13 kişiden oluşan ilk grup Türk vatandaşı dün Erez ve Allenby sınır geçiş noktaları üzerinden bölgedeki İsrail makamlarının yardımıyla Ürdün'e nakledildi.

Bugün sabah saatlerinde Amman'dan THY uçağıyla İstanbul'a gelmeleri beklenen Türk vatandaşları, gitmek istedikleri illerdeki yakınlarının yanında veya ilgili valilikler tarafından belirlenecek yerlerde ikamet edebilecekler.


Açıklamada, Kudüs Başkonsolosluğu'nun bölgeden ayrılmak isteyen diğer Türk vatandaşları ile temaslarını sürdürdüğü, hazırlıklar tamamlandığında tahliyelerine devam edileceği bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2007 Cuma 10:59:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?