4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Geçit operasyonu: 28 gözaltı

Altındağ'da uyuşturucu kaçakçılarına yönelik gerçekleştirilen operasyonda 28 kişi gözaltına alındı.


Ankara Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Suçlar Büro Amirliği, Altındağ'da uyuşturucu madde satıcılarına yönelik "Geçit" adı verilen planlı bir operasyon düzenledi.

Operasyon kapsamında Süleyman A, Turan D, Mehmet E, Yılmaz T, Çağrı Ö, Kemal A, Güngör Y, Selçuk O, Murat Y, Atakan A, Süleyman K, Ümit B, Mehmet B ve Duran Y gözaltına alındı.

"Suç işlemek amacıyla örgüte üye olmak, örgüt faaliyetleri çerçevesinde uyuşturucu madde ticareti yapmak" iddiasıyla gözaltına alınan kişilerle birlikte 26 kilo 240 gram esrar maddesi, 2 adet uyuşturucu hap, 33 adet sentetik hap, uyuşturucu madde tartmada kullanıldığı değerlendirilen bir hassas terazi, uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 2 bin 965 YTL ve 30 avro ele geçirildi.

Operasyon kapsamında ayrıca söz konusu uyuşturucu çetesinden uyuşturucu madde satın aldıkları tespit edilen 14 kişi de gözaltına alındı. Bu kişiler emniyette "uyuşturucu madde kullanma" suçundan sorgulandıktan sonra serbest kaldılar.

Uyuşturucu ticareti yapmaktan gözaltına alınan 14 kişi ise adliyeye sevk edildi.

AA / İHA
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2007 Perşembe 10:38:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?