5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Gençlerbirliği galibiyet ile başladı

Turkcell Süper Ligi'nin ilk haftasında Gençlerbirliği, deplasmanda Sivasspor'u 2-1 mağlup ederek, sezona galibiyetle başladı. 

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mesut Bakkal, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, Sivasspor'dan alınan 3 puanın kendilerini memnun ettiğini ifade etti. Bakkal, "Bizim için iyi başlamak önemliydi. Geçen yıl Gençlerbirliği takımının iyi bir çıkışı vardı. Çıkışımızı devam ettirmek için bu maçı kazanmak zorundaydık. Oyun kalitesi bakımından iki takım da bir şey yapmadı. 

İlk maçlarda fazla bir futbol da beklenmiyor ama 10 kişi kalmamıza rağmen kazanmasını bildik" diye konuştu. Sivasspor'un güçlü bir rakip olduğunu ve bu deplasmandan 3 puan almanın kendileri için önemli olduğunu kaydeden Bakkal, "Bütün çocukları kutluyorum. Kazandığımız için sevinçliyiz" dedi. 

Sivasspor Teknik Direktörü Karol Pecze ise, iyi oyun oynamalarına rağmen, şanssız bir şekilde maçı kaybettiklerini belirterek, "Bugün, açılış maçımız için sahaya çıktık. Maçın ilk 25 dakikası neler yapabileceğimizi gördük. Ama maalesef yaptığımız iki basit hata, istediğimizi yapmamıza engel oldu. Rakip takım birkaç pozisyona girdi. İyi mücadele oldu. Ama sonuçta maçı kaybettik" şeklinde konuştu. Pecze, karşılaşmanın hakemleri ile ilgili sorulan soruya, "Ben yabancıyım ve hakemleri bilmiyorum" derken, Sivasspor için ligin son derece zor geçeceğini de sözlerine ekledi. 

Karşılaşmanın orta hakemi Süleyman Abay da, maçta yaşanan sertliklerle ilgili, "Futbolda böyle sertlikler oluyor. Sahada gördüklerimizi veriyoruz. Futbolda sert olmayacak diye bir kaide yok. Sertlikte olunca oyun kuralları var ve futbolculara onları uyguluyoruz" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2006 Pazartesi 10:18:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?