3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Gençlerbirliği galibiyete kilitlendi

Gençlerbirliği Basın Sözcüsü Muammer Akyüz, Beşiktaş ile oynayacakları maçın şampiyonluk hesabı yapan diğer takımları da yakından ilgilendirdiğini söyledi.

Basın Sözcüsü Muammer Akyüz, hafta sonunda oynayacakları Beşiktaş maçı öncesinde yazılı bir açıklama yaptı. Ankaragücü karşısında önemli bir galibiyet aldıklarını belirten Akyüz, Beşiktaş karşısında da sahaya puan için çıkacaklarını söyledi.

Bu sezon ligde sürpriz sonuçların sıkça yaşandığını hatırlatan Akyüz, "Ligimizde bu sezon hem şampiyonluk yarışında hem de tehlikeli bölgeden bir an önce uzaklaşma konusunda müthiş bir mücadele devam etmektedir. Özellikle puan cetvelinin alt sıralarında bulunan takımlar inanılmaz bir performansla sürpriz sayılabilecek sonuçlar alıyor. Bu durum hem şampiyonluk mücadelesi heyacanını artırıyor hem de düşme hattındaki takımların mücadele azmini. Geçtiğimiz haftanın en önemli maçlarından aynı zamanda derbilerinden biri de Gençlerbirliği-Ankaragücü maçıdır. Gençlerbirliği ile Ankaragücü arasındaki maçlar ligdeki durumları ne olursa olsun her zaman önemli olmuştur. Oynamış olduğumuz bu son maçın ayrı bir önemi de puan bakımından iki takımın da riskli bir bölgede olması ve rakip takım sayılabilecek tüm takımların puan almasıydı. Maçın genelinde üstün oynayan ve daha çok gol pozisyonu bulan taraf bizdik. Bu üstünlüğümüzü de iki golle süsleyerek 3 puan aldık" dedi.

Başkent derbisinin centilmen bir hava içinde geçtiğini ifade eden Akyüz, "Bu maçta iki takım futbolcuları da centilmenlik dışı bir harekette bulunmadılar. Bu davranışlarından dolayı iki takım futbolcularımızı da kutluyorum. Ayrıca hem Ankaragücü hem de bizim taraftarlarımız sadece kendi futbolcularına tezahürat yaparak büyük camialar olduklarını kanıtladılar. Kısacası yönetimleri, futbolcuları, teknik heyetleri ve taraftarları ile iki büyük camia iyi bir derbi örneği sergilediler. Hepsini kutluyoruz" şeklinde konuştu.

Muammer Akyüz, Beşiktaş ile oynayacakları maçla ilgili olarak ise, "Bu hafta İstanbul'da zorlu bir Beşiktaş maçı oynayacağız. Bu maç bizim kadar, şampiyonluk hesabı yapan diğer takımları da yakından ilgilendiriyor. Bu maça da mutlaka puan için çıkacağız. Bunu da başaracağımıza inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2009 Salı 14:04:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?