3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Gençlerbirliği kalesi gole kapalı

Süper Lig'in 24. haftasında Beşiktaş ile karşılacak olan Gençlerbirliği'nde Sırp kaleci Bojan Isailovic, 429 dakikadır kalesini gole kapatmış durumda.

Gençlerbirliği ile ilgili istastik bilgilerinin bulunduğu www.gencler.org internet sitesindeki bilgilere göre uzun süredir kalesini gole kapatan Isailovic, Gençlerbirliği'nin bu alandaki kulüp rekorunu kırmaya ilerliyor. Devre arası transfer döneminde Sırbistan'ın Cukaricki takımından transfer edilen Isailovic, son haftalardaki başarılı futboluyla dikkat çekiyor.

29 yaşındaki Sırp file bekçisi, Gençlerbirliği'nin ligde oynadığı son 4 lig maçında kalesinde gol görmedi. Süper Lig'de son olarak 19.haftadaki Bursaspor maçının 21. dakikasında Ömer Erdoğan'ın golüne engel olamayan Isailovic, bu karşılaşmanın ardından çıktığı Eskişehirspor, Fenerbahçe, Ankaraspor ve Ankaragücü maçlarında gol yemedi.

Böylelikle, Isailovic 429 dakikadır kalesini gole kapatmış durumda. Isailovic, 97 dakika daha gol yememesi durumunda Gençlerbirliği tarihinin en uzun süre gol yemeyen kalecisi ünvanını ele geçirmiş olacak. Isailovic'in bu rekoru kırabilmesi için Beşiktaş maçında ve ondan sonra oynanacak Denizlispor maçının
ilk 7 dakikasında gol yememesi gerekiyor.

Gençlerbirliği'nin Süper Lig tarihinde en uzun süre gol yemeyen kalecisi ise 1965-1966 sezonunda 526 dakika boyunca kalesini gole kapatan 'köylü' lakaplı Selçuk Çakmaklı. Rekorun gerçekleştiği 6 karşılaşmanın 5'inde gol yemeyen Selçuk'un rekoruna, 1965-1966 sezonunun 9. karşılaşması olan Altay karşılaşmasında 76. dakikasında Aytekin Erhanoğlu son vermişti.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 12:46:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?