4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Gençlerbirliği'nde sadece 2 gün kaldı

Teknik Direktör Ersun Yanal'ın, Ganalı futbolcu Haminu Draman'ın Lokomotif Moskova'ya transfer edilmek istenmesi üzerine Gençlerbirliği ile ipleri kopardığı öğrenildi.

Gençlerbirliği'nde ikinci kez göreve başlayan Ersun Yanal'ın görevden ayrılmasının ardındaki sır perdesi aralanmaya başladı. Kırmızı-siyahlı kulüpte sadece 2 gün görevinin başında kalan Ersun Yanal'ın Kulüp Başkanı İlhan Cavcav ile Draman'ın Lokomotif Moskova'ya transferi nedeniyle ciddi bir tartışma yaşadığı öğrenildi. Ersun Yanal'ın, Draman'ı yeni sezonda kadrosunda görmek istediğini Cavcav'a bildirdiği, Cavcav'ın ise Ganalı futbolcuyu 3 milyon euro karşılığında transfer etmek isteyen Rus ekibi Lokomotif Moskova'ya satmak istediği ifade edildi. Cavcav ile Yanal'ın Draman transferi ile ilgili yaşadığı bu tartışmanın ardından iki taraf arasındaki iplerin tamamen koptuğu belirtildi. Ersun Yanal'ın ayrıca Başkan Cavcav'dan transfer edilmesi için bazı oyuncuları istediği, ancak Cavcav'ın bu oyuncuları pahalı oldukları için almak istemediği iddia edildi. Ersun Yanal'ın istediği oyuncuların alınmamasının ve Sırp futbolcu Petkoviç'in de bilgisi dışında transfer edilmesinin Yanal'ın takımdan ayrılmasında
etken olduğu öne sürüldü.
Öte yandan, Gençlerbirliği Kulübü ise 2 gün süren Ersun Yanal döneminin sona ermesinin ardından şu açıklamayı yaptı:
"Bilindiği gibi Gençlerbirliği Kulübü olarak 2007-2008 sezonunda Teknik Direktör olarak Ersun Yanal ile 7 Haziran 2007 tarihinde görsel ve yazılı medyanın huzurunda sözleşme imzalamıştık. Ancak bazı konularda sayın Ersun Yanal'ın taleplerinde uzlaşma zemini sağlanamadığı için daha önce yapılan sözleşmeyi karşılıklı feshettiğimizi kamuoyunun bilgilerine sunarız."
(EKO-ZÇ-İY-OK-S)Gençlerbirliği, 2 gün önce sözleşme imzaladığı Teknik Direktör Ersun Yanal ile yollarını ayırdı.

Kulüp Başkanı İlhan Cavcav ve Teknik Direktör Ersun Yanal'ın bir görüşme yaptığı ve görüşmenin ardından tarafların birbirlerine karşı prensiplerinin uymadığı gerekçesiyle yolların ayrılmasına karar verildiği öğrenildi. Kırmızı-siyahlı yönetim ile Ersun Yanal, bu gelişme üzerine sözleşmeyi karşılıklı olarak feshetti.

Böylelikle daha önce de Gençlerbirliği'ni çalıştıran ikinci dönemi 2 gün sürmüş oldu. Ersun Yanal, Perşembe günü Başkan İlhan Cavcav ve kulüp yöneticilerinin katıldığı bir törenle kendisini 1 yılı opsiyonlu olmak üzerine 3 yıllığına Gençlerbirliği'ne bağlayan sözleşmeye imza atmıştı.

Başkan İlhan Cavcav ile Ersun Yanal arasında transferler konusunda tartışma çıktığı, Yanal’ın “Ben istediğim futbolcuları alırım. İşime karışmayın'' dediği, Başkan Cavcav’ın ise “Bütçemize göre hareket edeceğiz ve daha önceden anlaştığımız oyuncular da var'' cevabını verdiği ve karşılıklı olarak sözleşmenin feshedildiği öğrenildi.

İHA / DHA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2007 Cumartesi 17:14:20
Güncelleme :9 Haziran 2007 Cumartesi 18:05:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?