3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Gençlerden açılıma destek

Türkiye gençliğinin en üst çatı kuruluşundan, hükümetin Kürt açılımına destek geldi.


Türkiye Gençlik Konfederasyonu Genel Başkanı Ferudun Cevahiroğlu, yazılı bir açıklama yaparak açılımla ilgili görüşlerini ifade etti. "Biz Türkiye Gençlik Konfederasyonu olarak hükümetimizin kürt açılımı konusundaki projesini açıkladığı andan itibaren bütün gençlik olarak konuyu uzun uzun tartıştık" diyen Cevahiroğlu, "Bizler, artık Türkiye'de şehit analarının ağlamamaları için Mehmetçiklerimizin ölmemesi için, yıllardır dökülen kanın durması için yıllardır özlenen barış ortamının sağlanması için,
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül'e, Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Türk gençliği olarak destek veriyoruz. Yıllardır devam eden bu sorunun çözümü için çıktıkları bu yolda, Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza güvenimiz tamdır" ifadelerini kullandı.
Türkiye Gençlik Konfederasyonu Genel Başkanı Cevahiroğlu, bu süreçte, tüm siyasi parti liderleri ve sivil toplum kuruluşu yöneticilerinin duyarlı olması ve açılıma olumlu katkı yapması gerektiğine dikkat çekti. Cevahiroğlu, şöyle devam etti: "Biz Türk gençliği olarak, 21. Yüzyıl'da modern devletler sorunlarını nasıl çözüyorsa, AB'ye girmek isteyen ülkeler sorunlarını hangi kriterlere göre çözüyorsa, ülkemizin de sorunlarını o şekilde çözmesini istiyor ve özlüyoruz. Dünyada ve bölgesinde söz sahibi olmak
isteyen Türkiye'nin, sorunlarını toplumsal ölçekte tartışarak çözebileceğine olan inancımızı ifade etmek istiyoruz. Türk gençliği olarak, bu konuda inisiyatif alarak elini taşın altına koyan Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'e, Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ve diğer yöneticilerimize inancımızın tam olduğunu, gençlik olarak yanlarında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz".
Türkiye Gençlik Konfederasyonu, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde örgütlü en büyük gençlik örgütü olma özelliğini taşıyor.

iha
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2009 Pazartesi 20:30:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?