4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Gençlerin keyfi çakır!

Çaykur Rizespor, kendi sahasındaki ilk maçında Gençlerbirliği'ne 2-0 mağlup oldu.


Karşılaşma sonrası Çaykur Rizespor taraftarları, Teknik Direktör Samet Aybaba aleyhinde tezahürat yaparak, yönetimi istifaya çağırdı. Çaykur Rizesporlu taraftarlar, maç sonrası Gençlerbirliği'ni alkışladı. Maç sonrası Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Abdulkadir Çakır'ın "Yönetim istifa" şeklinde slogan atan gençlerin yanına giderek, onlarla konuşması dikkat çekti.


Maç sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fut Çapa, hakettikleri bir galibiyet aldıklarını belirterek, "Maçtan önce her iki takım içinde önemli bir maç olacağını biliyorduk. Çünkü biz de lige Rizespor gibi mağlubiyet ile başladık. İki takımın da çok arzulu olduğunu göndük. Ama biz takım oyununu kontrol altında tuttuk. 70. dakikadan sonra daha çok topu tutan ve galibiyeti isteyen takım olduk. Hak ettiğimiz bir galibiyeti aldık" diye konuştu.
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Samet Aybaba ise, Gençlerbirliği futbolcularını alkışlayan Çaykur Rizespor taraftarlarını eleştirdi. Aybaba, "Oyunun ilk 5 dakikasında çok kötüydük. Ondan sonra 78. dakikaya kadar Gençlerbirliği kalemize hiç gelmedi. Bir sürü pozisyon yakaladık. Ama futbolda yakaladık diye bir şey yok. Atacaksın. Bunda başarılı olamadık. Ama enteresan bir şey var. Bu Çaykur Rizespor takımının herhalde iyi gitmesini istemeyen bir grup var. İlk golden sonra Gençlerbirliği'ni alkışlamaları,
bizim futbolcularımızın aleyhinde bağırmaları. Daha ligin ikinci haftasında. Bizim Rizespor'a olan bağlılığımızı, isteğimizi, daha fazla katkı sağlamamızı bunlar etkileyecek. Ben buna bir anlam veremedim. Ligin ikinci maçı, 10 tane yeni futbolcumuz var. Eksikleri, hataları olsa da bir şeyleri iyi yapmaya çalışıyorlar. Bu yaklaşım bence doğru değil. Kaldı ki bu takım geçtiğimiz yıl ilk 6 haftada 2 puan alabilmişti" dedi.
Gençlerbirliği takımına galibiyeti kazandıran gollerden ilkinin sahibi Mehmet ise, "Sabırlı oynadık. Sonradan golleri bulduk. Maçtan daha önemli olan maç sonrası Çaykur Rizesporlu taraftarların bizi alkışlamasıdır. Onlara çok teşekkür ediyorum. İnşallah Türkiye'de böyle şeyleri görmeye devam ederiz" diye konuştu. İkinci golün sahibi Engin ise, aldıkları galibiyeti teknik direktörleri Fuat Çapa'ya hediye ettiklerini ifade etti.

İha
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2007 Pazartesi 02:14:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?