5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Gençlik yağmura teslim olmadı

GENÇLİK YAĞMURA TESLİM OLMADI

Çankaya Belediyesi'nce 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Anıtpark'ta düzenlenen konserin coşkusu yağmura teslim olmadı. Sahne alan MFÖ, "Bu sabah yağmur var Ankara'da" diyerek başladıkları konseri "Mecburen"le bitirdi.

Çankaya Belediyesi'nce 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Anıtpark'ta düzenlenen Gençlik Konseri'nde Mazhar- Fuat- Özkan sahne aldı.

Yağmura rağmen alanı terk etmeyen Ankaralılara seslenen Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, "Sevgili kararlı, kalender ama dimdik duran Başkentliler, hepinizi en içten dileklerimle selamlıyorum. MFÖ çok kuşakla birlikte Türkiye'nin coğrafyasına seslendiler. Müzikleriyle birkaç kuşak büyüdü. Bizler şenlendik, onlarla coştuk, hüzünlendik, içimiz yüreğimiz sevgi doldu. İnsanın gönlü şunu istiyor: 'Türkiye ve tüm dünya herkesin yüreğinin sevgiyle dolduğu bir yer olsun. Herkesin gönlünün şen, geleceğiyle

ilgili kuşku duymadan yaşadığı bir dünya olsun. Böyle bir dünyanın kurulmasında siyasetin çok önemli bir rolü ve sorumluluğu var. Siyasetin sorumluluğu doğrudan müdahale açısından çok önemli ama, hepimiz biliyoruz ki, sanatında önemli bir katkısı ve rolü var. Müzik insanoğlunun geliştirdiği en etkili sanat dallarından birisi. Yaşama sevgisini aşılayan, mutlu kılan, hatta hastalıklarını iyileştiren bir sanat dalı. Müzikleriyle dünyamızı şenlendiren tüm sanatçılara ve Mazhar- Fuat- Özkan'a teşekkür ediyorum.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, gençlik ve Spor Bayramı'na ilişkin de bir küçük söz söylemek istiyorum. 19 Mayıs'ın gençlere adanmış bir bayram olduğu hatırlatılıyor. Ama bir tuhaf adı var: Atatürk'ü anma..! Atatürk'ü an dese daha doğru olacak gibi geliyor bana. Bu bayramın gerçek adı, Gençlik ve Spor Bayramıdır. 12 Eylül askeri yönetiminin bu bayramın adının önüne Atatürk'ü ekleme çabası aslında Atatürk'ün vurgulanmasının ötesinde bir sonuç doğurdu. Hepimiz Atatürk'ü sevgiyle anıyoruz ve onu sadece bir 19

Mayıs'ta anmıyoruz. Atatürk gençliği onu anlamaya çalışarak anıyor. Onun ilklerini daha güçlü, kardeşçe bir toplum yaratmak için anmak ve anlamak zorundayız. Güvenle sokakta hep beraber yaşandığı, sadece yağmurda ıslanılan bir dünya ve Türkiye için hepinize merhaba. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun" şeklinde konuştu.

Başkan Tanık'ın konuşmasının ardından sahne alan MFÖ, "Bu sabah yağmur var İstanbul'da" şarkısını Ankara'ya uyarlayarak başladıkları konsere, yağmur altında devam etti. Her yaştan gencin duygularını dile getirdikleri 39 yılın birikimi güzel şarkılarını seslendiren grup, Başkan Tanık'ın sunduğu çiçeğin ardından 'Haydi Ankara' diyerek 'Sude'yi seslendirerek veda etti.

GENÇLİK YAĞMURA TESLİM OLMADI
GENÇLİK YAĞMURA TESLİM OLMADI
GENÇLİK YAĞMURA TESLİM OLMADI
GENÇLİK YAĞMURA TESLİM OLMADI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2011 Cuma 16:45:05
Güncelleme :20 Mayıs 2011 Cuma 20:45:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?