3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

'Genelge aynı, yorum farklı!

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül Bugün bir Günlük Gazetede kendisine atfen verilen ‘’AKP’li Başkandan Badem Bıyık Yasağı’’ haberi ilgili açıklama yaptı.

Mamak Belediye Başkanı bugün yaptığı açıklamada, haberle ilgili olarak, Başbakanlık Kılık-Kıyafet Genelgesinin yayınlanmasından ibaret olduğunu belirterek,’’Genelge Aynı, Yorum Farklı’’dedi.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül,. bugün bir günlük gazetede yayınlanan bir haberde ‘’AKP’li Başkandan, Badem Bıyık Yasağı’’başlığı ile yayınlanan haberle ilgili olarak yaptığı açıklamada, Akgül Başbakanlık tarafından yayınlanan kamu kuruluşlarında personelin uyması gerektiği kurallarla ilgili genelge’nin aynen belediyemiz tarafından yayınlanarak, belediye çalışanlarının bu genelge hükümlerine uymaları istenmiştir.

Aynı genelge Ankara Valiliği tarafından ve diğer Kamu Kurumları tarafından da yayınlanmış, ancak Belediyemiz Personel Müdürlüğü tarafından hazırlanarak tarafımdan imzalan genelge sanki özel yasaklar içeriyormuşçasına muhabir tarafından dikte edilmiş ve kamuoyunu yanıltacak ve yanlış anlaşılmalara neden olacak şekilde haberde yer verildiğini belirten Akgül, genelge’nin incelenmesi halinde bu genelge’nin Başbakanlık tarafından yayınlanan mutat kılık-kıyafet genelgesinden ibaret olduğu aşikar olan genelge içeriğinin tarafımızdan değiştirilmesi veya farklı uygulama ve yasakların getirilmesinim mümkün olmadığını ifade etti.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül:’’Genelge Aynı ama yorum farklı’’ dedi.
 

Abdullah Ortaç/Kenthaber Mamak
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2009 Salı 13:58:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?