5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Geniş güvenlik önlemleri alındı

Türkiye'ye gelen Vatikan Devlet Başkanı Papa 16. Benedict, Ankara Esenboğa Havaalanı'nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la görüşüyor.
 
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in resmi davetlisi olarak bugün Türkiye'ye gelecek olan katolik dünyasının ruhani lideri 16. Benedict, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından karşılandı. Erdoğan'ın yanı sıra Devlet Bakanı Beşir Atalay, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de karşılama heyetinde yer aldı.
 
Papa 16. Benedict'in gelişi sebeiyle Esenboğa Havaalanı'nda güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarıldı. Esenboğa Havaalanı'nı şehre bağlayan bulvar boyunca polis ekipleri konuşlandırılırken, yollara Türk ve Vatikan bayrakları asıldı.
 
Havaalanı girişinde yüzlerce özel tim nöbet tutarken, Papa'nın konvoyundaki araçlar ve kameralar da özel eğitimli köpekler tarafından bomba aramasından geçirildi. Karşılama törenine basın mensupları alınmazken, havaalanındaki Büyük VİP salonunun girişinde yerli ve yabancı gazeteciler için güvenlik şeridinin arkasında ayrı bir bölüm oluşturuldu.
İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2006 Salı 14:13:53
Güncelleme :28 Kasım 2006 Salı 14:20:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?