4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Gezici Film Festivali, Ankara'da başladı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ankara Sinema Derneği, Kars Belediyesi, Statoil ve Akman Holding'in katkılarıyla düzenlenen "13. Avrupa Filmleri Festivali-Gezici Festival" Kızılay Büyülüfener Sinemasında düzenlenen açılış töreniyle başladı.


Törene; Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz, Norveç'in Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Stian Christensen, Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, Akman Sanat Başkanı Saba Akman ile Başkentli sinemaseverler katıldı.


Ankara Sinema Derneği Başkanı Ahmet Boyacıoğlu, festival kapsamında 300 film arasından seçtikleri 26 uzun metrajlı, 60'a yakın da kısa metrajlı film gösterileceğini kaydetti.


Filmlerin, güncel konulara yönelik filmler olduğunu anlatan Boyacıoğlu, Şerif Gören'in "Yol" filminin 25. yılını doldurduğunu anımsatarak, filmin bilinmeyen görüntülerini festival kapsamında izleyiciyle paylaşacaklarını ifade etti.


Ahmet Boyacıoğlu, festivalde gösterilecek 9 yeni filmden 4'ünün Sırbistan, Hırvatistan, Estonya ve Hollanda'dan olduğunu ve bu filmlerin kendi ülkelerinin Oscar adayı olduklarını belirtti.


Açılış töreninin ardından 44. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 6 dalda ödül alan ve başrollerini Nejat İşler ile Saadet Işıl Aksoy'un paylaştığı "Yumurta" filmi gösterildi.


Başkent'te 8 Kasım'da sona erecek festival, 9-15 Kasım tarihleri arasında Kars'ta, 17-20 Kasım tarihleri arasında Samsun'da 21-25 Kasım tarihleri arasında da Saraybosna'da izleyiciyle buluşacak.

AA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2007 Cuma 02:30:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?