1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANKARA

Gökçek: Gençlik Parkı meyhaneye dönüştü

Gençlik Parkı'nın adeta meyhaneye dönüştüğünü söyleyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Bu sembol parkı eski cazibeli günlerinden daha iyi hale getireceğiz. Gençlik Parkı Ankara’nın tekrar gururu olacak" dedi.

Gökçek yaptığı açıklamada, bir zamanlar hem Ankaralıların hem de Ankara dışından gelenlerin uğrak yeri olan Gençlik Parkı’nın son yıllarda adeta meyhaneye, madde bağımlıların mekanı haline geldiğini, bu nedenle Ankaralıların kentin ortasındaki bu alana uğramaz olduklarını belirtti.

Gençlik Parkı’nı bu mezbelelikten kurtarmak için Büyükşehir Belediyesi olarak harekete geçtiklerini belirten Gökçek, şunları söyledi:

"Gençlik Parkı’na bugüne kadar yaklaşık 10 yıldan bu yana, bütün arzuma ve uğraşmama rağmen geçmiş iktidarların engellemesi nedeniyle el atılamadı, yeniden eski durumuna getirilecek bir çalışma başlatılamadı. Bu nedenle maalesef tüm Ankaralıların ve Ankara dışından gelenlerin uğrak mekanı olan bu sembol park özelliğini yitirdi. Adeta meyhaneye dönen park, madde bağımlılarının da mekanı haline geldi. Şimdi Milli Komitenin oluruyla bu parkı eski cazibeli günlerine getirmek için kolları sıvadık. Bu sembol park Ankara’nın tekrar gururu olacak. Hem de eski durumunu bile kıskandıracak hale getireceğiz."

Gökçek, yapılacak düzenlemelerle parkı 29 Ekim 2006 tarihinde hizmete tekrar sunmayı hedeflediklerini belirterek, park içinde yapılacak çalışmaları da şöyle anlattı:

"Mevcut havuz aynen muhafaza edilirken, havuz kenarındaki tüm işletmeler kaldırılarak parkın iç kısımlarına kaydırılacak. Havuzun tüm kenarları halka açık olacak. Parkta yer alan Açık Hava tiyatrosu kapalı hale getirilecek. Mevcut 2 tiyatro da yenilenecek. Lunapark tamamen kaldırılacak. Park içindeki Büyükşehir Belediyesi Trafik Şube Müdürlüğü binası kaldırılıp bu bölge park alanına ilave edilecek. Otel karşısındaki metro istasyonunun tam üstüne Gençlik Merkezi yapılacak. Park içindeki tarihi tüm dokular aynen korunurken, parkın şu anda 3 bin adet olan ağaç sayısı fazlalaştırılacak, yeşil örtüsü daha da artırılacak. Parkın aydınlatma sistemi yeniden yapılacak. Güvenlik sistemi oluşturulup halkın gece ve gündüz gönül rahatlığı ile dolaşması sağlanacak."

Kenthaber
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2005 Salı 14:53:47
Güncelleme :10 Mayıs 2005 Salı 16:12:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?