3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Gökçek: Yedi düveli yendim!

AKP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Melih Gökçek CHP’li aday Murat Karayalçın’ın “2 puan farkla seçimi kazanacağı” yönündeki açıklamalarına “Buna kargalar güler” karşılığını verdi.

Muhalefeti “hileli yolları” denemekle suçlayan Gökçek MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural’ın ilçe seçim kurullarında olay çıkarttığını, CHP’lilerin ise Dikmen’de olay çıkarttığını söyledi. Gökçek “Herkes kaybetmeyi de bilmeli, ajitasyona gerek yok. Olay çıkartsalar da 7 puanlık fark kapanmaz” dedi. Gökçek, teşkilat mensuplarına “sandığa sahip çıkın, sükunetinizi koruyun” çağrısında bulundu.

Gökçek, kesin olmayan sonuçlarla ilgili yaptığı açıklamada, muhalefeti eleştirdi. “Yavuz hırsız ev sahibini suçlu çıkarırmış” diyen Gökçek, Dikmen’de yaklaşık 700-800 kişilik bir CHP’li grubun okula saldırdığını öne sürerek “1994 seçimlerinde olduğu gibi hileli yolları denemeye çalıştılar, olay çıkartmaya çalıştılar” diye konuştu.

-“OKTAY VURAL İLÇE SEÇİM KURULLARINDA OLAY ÇIKARIYOR” İDDİASI-

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural’ın ilçe seçim kurullarında olay çıkartmaya çalıştığını da öne süren Gökçek, CHP’li aday Murat Karayalçın’ın “2 puanla seçimi kazanacağı” yönündeki sözlerine ise “Buna kargalar güler. Fark kapanmayacak derecede. Ancak işi yokuşa sürmek CHP’lilere mahsustur. Oylarımız yüzde 39’a doğru tırmanıyor. Gelecek oylar da güçlü olduğumuz bölgelerden. Aradaki farkın kapanması sözkonusu değil. “diye konuştu.

-“HERKES KAYBETMEYİ BİLMELİ, AJİTASYONA GEREK YOK”-

Ankara’daki elektrik kesintileriyle ilgili olarak TEDAŞ yetkililerini aradığını ve bir iki yerde anlık arıza olduğunu kaydeden Gökçek, bu yöndeki iddiaların da tamamen “ajitasyon” amaçlı olduğunu savundu. Dikmen’de olay çıkartan grubun CHP’nin olay çıkartmak üzere önceden hazırladığı ekip olduğunu kaydeden Gökçek, “Herkes kaybetmeyi de bilmeli, hazmetmeyi de bilmeli. Ajitasyona gerek yok. “dedi.

-“SANDIKLARIN BAŞINI BIRAKMAYALIM” UYARISI-

Ankara’da daha önce üç kez seçim kazandığını, Ankaralılara dördüncü kez görev verdikleri için teşekkür ettiğini ifade eden Melih Gökçek, bundan sonra Ankaralılara ve AKP’ye layık olacak faaliyetlerde bulunacağını kaydetti. “Ankara uçuşa geçecektir.” diyen Gökçek, teşkilat mensuplarına da “Sandıkların başını bırakmayalım, olaya neden vermeyelim. Seçimi kaybedenler olay çıkartmak için büyük bir yarış içinde” çağrısında bulundu.

-“OLAY ÇIKARTSALAR DA 7 PUANLIK FARK KAPANMAZ”-

Teşkilat mensuplarından sükunetlerini korumalarını isteyen Gökçek “Arada 7 puanlık fark varken hala 2 puan farkla kazanacağım diyen kişilerin olay çıkartmaktan başka çarelerinin olmadığı açık. Ancak olay çıkartsalar da 7 puanlık fark kapanmaz. “ diye konuştu. Ankara’daki ilçelerin de büyük bölümünü kazandıklarını, belediye meclis üyeliklerinin üçte ikisinden fazlasını aldıklarını kaydeden Gökçek, oy oranının kaç olduğuna ilişkin bir soruya “Yüzde 39 oranında bir rakamla bitireceğiz” karşılığını verdi.

-“YEDİ DÜVELE KARŞI ÇARPIŞTIM”-

Gökçek, oy oranındaki daha önceki seçime göre düşüşle ilgili bir soruya ise “Ankara’da belediye başkanı yedi düvele karşı çarpıştı. Hakkımda çirkin komplolar yapıldı.” yanıtını verdi.

ANKA
Yayın Tarihi : 30 Mart 2009 Pazartesi 01:57:31
Güncelleme :30 Mart 2009 Pazartesi 02:00:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?