4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Gökçek açtı ağzını, yumdu gözünü!

Ankara Büyükşehir Beledie Başkanı Melih Gökçek, CNNTürk'te canlı yayınına katıldı. Ankara'da su taşıyan tankerlerin ailesiyle bağlantısı olduğu ve bu yolla gelir sağladığı iddiası Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i adeta çileden çıkardı.

CNN türk'teki özel röportajda soruları yanıtlayan Gökçek iddilara çok sert yanıt verdi.
Gökçek şöyle konuştu: "İnsanların felaketi üzerine para kazanma yolunu seçmek gibi bir hainlik bir alçaklık olabilir mi? Bize bunu isnat eden şerefsizdir, alçaktır. Ben nasıl böyle bir şey yapabilirim?

Böyle bir iddiayı ortaya atan şahsiyetsiz şerefsiz alçak namussuzdur. Bunun dedikodu olarak ortaya çıkaran da şerefsizdir. Bunu dedikodu olarak yayan da şerefsizdir." dedi.Ankara'da suyun tasarruflu kullanılması halinde Aralık ayına kadar su kesilmeyeceğini söyledi.

Gökçek, suyun kesilmemesi için her türlü çalışmayı yaptıklarını belirterek, "Bugün mübarek Miraç Kandili.. Bütün vatandaşlarımızın kandillerini kutluyorum. Biz fili dualarımız elimizden geldiğince yapıyoruz. Bu konuda gece gündüz mücadele ediyoruz. Lütfen vatandaşlarımızda kandil gecesinde yüce Mevlaya yağmur vermesi için dua etsinler." şeklinde konuştu.


Ankaralıların basit önlemlerle su kullanımında önemli oranda tasarruf sağlayacağını vurgulayan Gökçek, suların akacağı 10 günün sonuda kesinti programını yeniden gözden geçireceklerini kaydetti. Gökçek, kendisine yönelik eleştirilerle ilgili sorulara ise "Karşısında mücadele ettiğim çok ciddi ideolojik gruplar var" dedi.

"4 kovayı 3'e indirin"

Melih Gökçek, "Vatandaslarımdan bu tasarrufları beklıyorum. 4 kovayı 3'e indirirlerse suyu kesmek zorunda kalmayız" diye konuştu.

Sağlık Bakanlığı'nın verilecek su ile ilgili uyarılarına da değinen Melih Gökçek, 'gelecek su ile banyo yapmayın' uyarısının abartı olduğunu kaydetti. Gökçek, "Şebekeye gelen ilk suyun klorlu olduğunu ve kullanılmasında bir sakınca olmadığını ifade etti.

Bazı ameliyatların yapılmasından kaçıldığını söyleyen Gökçek, bazı sağlık örgütlerinin de olayı abartmak için bunu teşvik ettiklerini iddia etti.

Bir hastaneye gönderilen su tankerlerinden birinde 'mikroplu su olduğu'nun söylenmesinin 'ideolojik amaçlı' olduğunu kaydeden Gökçek, suların ilk merkezden doldurulduğunu, tankenlerin sıfır tanker olduğunu ve mikrop olma şansının olmadığını belirtti.

Gökçek: "Yargısız infaz yapılıyor"

Melih Gökçek, dün bir başka televizyon kanalına yaptığı açıklamada ise kentin su sorununu gidermek için gereken herşeyin yapıldığı iddiasında bulundu. Gökçek kendisine karşı yargısız infaz yapıldığını savundu.

Gökçek, bazı belediyelerin suyu aşırı kullanarak kendisini zor durumda bırakmaya çalıştığını iddia etti.

Melih Gökçek, Devlet Su İşleri eski Genel Müdürü Veysel Eroğlu'nun "Zamanında önlem alınmadı" eleştirisine "Biz DSİ'den hızlı ve güçlüyüz, bize yetki verilmedi" yanıtını verdi.

Eroğlu belediyeyi suçladı

Devlet Su İşleri eski Genel Müdürü ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Eroğlu ise, Ankara'daki su krizinde belediyeyi suçladı. "İstense Ankara'ya da su getirirdik" diyen Eroğlu, belediyenin DSİ'nin hazırladığı protokolü kabul etmediğini söyledi.

"DSİ üzerine düşeni fazlasıyla yapmıştır" diyen Eroğlu, DSİ'nin mevzuat uyarınca kendi başına bir şehre su götüremeyeceğini, öncelikle belediyelerin talep etmesi, Bakanlar Kurulu kararı ve belediye ile bir protokol imzalanması gerektiğini anlattı.

Eroğlu, "Talep eden 20 şehre su götürdük. Ankara'dan talep gelse DSİ bunu da yapardı" dedi.

VATAN
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2007 Cuma 14:43:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
K. Mükremin BARUT IP: 85.99.167.xxx Tarih : 10.08.2007 19:47:29
GERÇEK BİR MÜSLÜMAN ŞUNU BİLİR. YÜCE ALLAH KULUNA "SENDEN CEHD, BENDEN MURAT" DİYE BUYURMUŞ. YANI UĞRAŞIP ÇABALAYACAKSIN Kİ BE SANA BUNUN KARŞILIĞINI VEREYİM. 1. SAYIN ARINÇ'IN, SAYIN GÜL'ÜN ÜSTÜNÜ ÇİZEN AKP (SAYIN TAYYİP); SAYIN GÖKÇEK'İN ÜSTÜNÜ ÇOKTAN ÇİZDİ. BUNUN FARKINDA VE AKP TABANINA DİNDAR GÖRÜNMEK İÇİN, SÜREKLİ: " Yüce Mevlaya yağmur vermesi için dua etsinler." DEYİP DURUYOR. 2.İŞİN GERÇEĞİNİ SORARSANIZ DA KAOS YARATIP ORTALIĞA KURTARICI GİBİ ATILMAK İSTİYOR. BU SEFER DE BELKİ BURADAN TUTTURURUM DÜŞÜNCESİNDE. 3. "Karşısında mücadele ettiğim çok ciddi ideolojik gruplar var" DİYOR. SANAL BİR DÜŞMAN YARATMAYA ÇALIŞIYOR. BENİM BİLDİĞİM İDEOLOJİK GRUPLAR, İDEOLOJİSİ OLAN İLE UĞRAŞIRLAR. 4.SAYIN KENT HABER OKUYUCULARI; BİZE İKİ GÜN DENİLDİ VE ŞU AN DÖRDÜNCÜ GÜN VE SUYUMUZ GELMEDİ. "VATANDAŞ HAKKINI HELAL ETSİN DİYOR." HAYIR ETMİYORUM. GÜNLÜK DUŞ ALARAK HAYATA BAŞLAYAN BİRİNİN, TUVALETE DÖKECEK SU BULAMAMASI NE KADAR ACI DEĞİL Mİ ? EVDE SU YOK. BÜRODA İÇME SUYU OLARAK ALDIĞIMIZ DAMACANA SUYU İLE BAŞIMI YARIDAN YIKADIM. KİMSEYLE TOKALAŞAMIYORUZ. YEMEK FİRMASINDAN YEMEK İSTEMEYİ DURDURDUK. BU GÜN ÇOCUKLAR BİR BAŞKA SEMTE GİDEREK SU DOLDURDULAR. 5. 13 YIL BOYUNCA KURNAZLIKLA, DESİSELERLE O MAKAMA SEÇİLDİ. BU SEFER SEÇİLMEYECEK. BUNUN FARKINDA AMA BİZİM MEDYA SORACAK SORU BULAMIYOR. "Ankara'da su taşıyan tankerlerin ailesiyle bağlantısı olduğu.." SORULUYOR. HANGİ ŞİRKETE DOĞRUDAN ORTAK ? ARAŞTIRMACI GAZETECİYSENİZ BUNLARI BULUP ÇIKARIN. FISILTI GAZETESİ TESPİTLERİNDE SİZDEN DAHA İLERDE 6.BİR ŞEYE DİKKAT ETTİM. NEDENSE KENT HABER ARTIK MELİH GÖKÇEK VE EMİN ÇÖLAŞAN'LA İLGİLİ YORUMLARIMI NEŞRETMİYOR. BU İKİ BEYEFENDİ BİR ŞEKİLDE TOPLUMU SİNDİRMİŞ GÖRÜNÜYORLAR. AMA OLSUN BEN YORUMLARIMI ZATAEN ARŞİVLİYORUM.7. SAYIN GÖKÇEK "Yargısız infaz yapılıyor" DİYOR. YEREL YÖNETİMLER SEÇİMİNE KADAR, ANKARA'LILARLA OYNAYACAK. GAH SU DİYECEK, GAH METRO. AMA BU DÜNYADA YARGI OLMAZ. OLSA DA GÖKÇEK GİBİLERE ÇALIŞMAZ. RUZU MAHŞERDE HESAP VERECEKTİR VE İNANIN BANA, DİLENCİ KONUMUNA DÜŞÜRDÜĞÜ, KENDİLERİNİ AŞAĞILAYARAK, REKLAM VE PROPOGANDAYLA YARDIM ETTİĞİ, SAMİMİ VE TEMİZ YÜREKLİ YOKSUL HALKIN DUALARI DA ONU KURTARMAYACAKTIR. ÇÜNKÜ; "SAĞ ELİN VERDİĞİNİ SOL EL DUYMAYACAK." DİYE BUYRULAN HADİSE, HİÇ BİR ZAMAN UYMAMIŞTIR. SAYGILAR. K. Mükremin BARUT 10 Ağustos 2007 ANKARA