4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Gökçek DSİ'nin yardımını reddetmiş

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü'nden ayrıldıktan sonra AKP Afyonkarahisar Milletvekili seçilerek Meclis'e giren Veysel Eroğlu, Ankara'da son günlerde yaşanan su sorunu konusunda DSİ'nin bir ihmalinin söz konusu olmadığını söyledi. ''Ankara'dan talep gelseydi DSİ bunu da yapardı'' diyen Veysel Eroğlu, şunları anlattı:

"PROTOKOLÜ KABUL ETMEDİLER"

''Nitekim zamanında proje yapılmış, Japon kredi kuruluşu JBIC'den kredisi de bulunmuş. (Yanlışsa projeyi düzeltelim) dedik, oturduk konuştuk. Arada yıllık maliyet olarak pek fark yok ama (işletme maliyetinden korkuyorsanız, tünelli yapalım) dedik. Protokol hazırlandı, DSİ Genel Müdürlüğünün hazırladığı protokolü kabul etmediler. DSİ'nin, (Ankara'nın suya ihtiyacı varmış, ben kalkıp su getireyim) deme durumu yok ki. Önce talep olacak, sonra Bakanlar Kurulu Kararı ve protokol olacak, usül bu. Karar veremediler."

"TEŞEKKÜR ETMELERİ LAZIM"

Eroğlu, projeyi sunduktan sonra değişiklik talebi geldiğini ve bunları da yerine getirdikleri halde yanıt alamadıklarını anlattı. Eroğlu, "Biz talep olduğu anda 24 saatte Kesikköprü Barajından su tahsis ettik. Hiçbir zaman 24 saatte su tahsis edilmez. Tarımsal sulama var. Kırıkkale'ye su veriliyor, bunlar incelenmeden yapılmaz. Planlama, revizyon aylar sürer. Önünde hazır bir baraj var. Boru hattı döşeyip götürülecek. 20 Ocak'ta geldiler. Her Perşembe günü toplantı yaptık. Tedbirleri alan, projeleri sunan, alternatifleri belirleyen DSİ elemanları olmuştur. Yazışmalar 2003 yılından buyana devam etmiş. (Ne olur hemen hareket edelim) diye 2007 yılı Ocak ayında geldiler. Çamlıdere Barajından su alınmasını da ben önermiştim, o sayede bu zamana kadar gelindi... DSİ'ye teşekkür etmek lazım, hiçbir kusuru yoktur" dedi.

SÜLFAT ORANI SINIRLAR İÇİNDE

Kesikköprü Barajından alınacak suyun zararlı atıklar nedeniyle zararlı olabileceğine dönük endişeleri de değerlendiren Veysel Eroğlu, ''Su kirliliği standartların altında. Hirfanlı Barajında çökelmeler oluyor. Hirfanlı'dan sonra Kesikköprü Barajında su daha temiz. Bazıları sülfat meselesini öne sürüyor ama onun konsantrasyonu sınırlar içinde. Kaldı ki bu arıtmadan geçirilecek. Arıtmayla bu konu da halledilir. Bir problem yok'' dedi.





 

Gazeteport
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2007 Perşembe 16:59:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
K. Mükremin BARUT IP: 85.99.167.xxx Tarih : 10.08.2007 19:49:06
GERÇEK BİR MÜSLÜMAN ŞUNU BİLİR. YÜCE ALLAH KULUNA "SENDEN CEHD, BENDEN MURAT" DİYE BUYURMUŞ. YANI UĞRAŞIP ÇABALAYACAKSIN Kİ BE SANA BUNUN KARŞILIĞINI VEREYİM. 1. SAYIN ARINÇ'IN, SAYIN GÜL'ÜN ÜSTÜNÜ ÇİZEN AKP (SAYIN TAYYİP); SAYIN GÖKÇEK'İN ÜSTÜNÜ ÇOKTAN ÇİZDİ. BUNUN FARKINDA VE AKP TABANINA DİNDAR GÖRÜNMEK İÇİN, SÜREKLİ: " Yüce Mevlaya yağmur vermesi için dua etsinler." DEYİP DURUYOR. 2.İŞİN GERÇEĞİNİ SORARSANIZ DA KAOS YARATIP ORTALIĞA KURTARICI GİBİ ATILMAK İSTİYOR. BU SEFER DE BELKİ BURADAN TUTTURURUM DÜŞÜNCESİNDE. 3. "Karşısında mücadele ettiğim çok ciddi ideolojik gruplar var" DİYOR. SANAL BİR DÜŞMAN YARATMAYA ÇALIŞIYOR. BENİM BİLDİĞİM İDEOLOJİK GRUPLAR, İDEOLOJİSİ OLAN İLE UĞRAŞIRLAR. 4.SAYIN KENT HABER OKUYUCULARI; BİZE İKİ GÜN DENİLDİ VE ŞU AN DÖRDÜNCÜ GÜN VE SUYUMUZ GELMEDİ. "VATANDAŞ HAKKINI HELAL ETSİN DİYOR." HAYIR ETMİYORUM. GÜNLÜK DUŞ ALARAK HAYATA BAŞLAYAN BİRİNİN, TUVALETE DÖKECEK SU BULAMAMASI NE KADAR ACI DEĞİL Mİ ? EVDE SU YOK. BÜRODA İÇME SUYU OLARAK ALDIĞIMIZ DAMACANA SUYU İLE BAŞIMI YARIDAN YIKADIM. KİMSEYLE TOKALAŞAMIYORUZ. YEMEK FİRMASINDAN YEMEK İSTEMEYİ DURDURDUK. BU GÜN ÇOCUKLAR BİR BAŞKA SEMTE GİDEREK SU DOLDURDULAR. 5. 13 YIL BOYUNCA KURNAZLIKLA, DESİSELERLE O MAKAMA SEÇİLDİ. BU SEFER SEÇİLMEYECEK. BUNUN FARKINDA AMA BİZİM MEDYA SORACAK SORU BULAMIYOR. "Ankara'da su taşıyan tankerlerin ailesiyle bağlantısı olduğu.." SORULUYOR. HANGİ ŞİRKETE DOĞRUDAN ORTAK ? ARAŞTIRMACI GAZETECİYSENİZ BUNLARI BULUP ÇIKARIN. FISILTI GAZETESİ TESPİTLERİNDE SİZDEN DAHA İLERDE 6.BİR ŞEYE DİKKAT ETTİM. NEDENSE KENT HABER ARTIK MELİH GÖKÇEK VE EMİN ÇÖLAŞAN'LA İLGİLİ YORUMLARIMI NEŞRETMİYOR. BU İKİ BEYEFENDİ BİR ŞEKİLDE TOPLUMU SİNDİRMİŞ GÖRÜNÜYORLAR. AMA OLSUN BEN YORUMLARIMI ZATAEN ARŞİVLİYORUM.7. SAYIN GÖKÇEK "Yargısız infaz yapılıyor" DİYOR. YEREL YÖNETİMLER SEÇİMİNE KADAR, ANKARA'LILARLA OYNAYACAK. GAH SU DİYECEK, GAH METRO. AMA BU DÜNYADA YARGI OLMAZ. OLSA DA GÖKÇEK GİBİLERE ÇALIŞMAZ. RUZU MAHŞERDE HESAP VERECEKTİR VE İNANIN BANA, DİLENCİ KONUMUNA DÜŞÜRDÜĞÜ, KENDİLERİNİ AŞAĞILAYARAK, REKLAM VE PROPOGANDAYLA YARDIM ETTİĞİ, SAMİMİ VE TEMİZ YÜREKLİ YOKSUL HALKIN DUALARI DA ONU KURTARMAYACAKTIR. ÇÜNKÜ; "SAĞ ELİN VERDİĞİNİ SOL EL DUYMAYACAK." DİYE BUYRULAN HADİSE, HİÇ BİR ZAMAN UYMAMIŞTIR. SAYGILAR. K. Mükremin BARUT 10 Ağustos 2007 ANKARA