3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Gökçek Federasyon'u bombaladı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) binasındaki içki görüntüleri nedeniyle Federasyon Başkanı Mahmut Özgener'in istifa etmesi gerektiğini söyleyerek, "Futbol Federasyonu yaptığı açıklama ile neyi ima etmek istiyor? İma eden söylediğini ispat eder, etmezse onurunu kurtaramaz" dedi.

Konuyla ilgili İHA'ya açıklama yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Türkiye Futbol Federasyonu'na sert çıkışta bulundu. Federasyon binasında içki görüntülerinin kendisi tarafından çıkarıldığı yorumlarına anlam veremediğini söyleyen Gökçek, "Melih Gökçek bu görüntüleri çıkarmadı. Ben bunu şerefimi temin ederek söyleyebilirim. Ama şunu söyleyeyim, böyle bir kepazelik varsa siz bu kepazeliğin hesabını verin" dedi.

TFF'nin dün yayınladığı içki ile ilgili açıklamadaki, "16 ay öncesine dayanan görüntülerin, Ankaraspor'un Turkcell Süper Lig'den düşürülme kararının netleşmesinin akabinde ve Türk Milli Takımı'nın Dünya Kupası'ndan elenmesi ve Fatih Terim'in görevinden istifa etmesinin ertesinde basına verilmiş olmasının nasıl yorumlanması gerektiğini kamuoyunun takdirine bırakıyoruz" ifadelere tepki gösteren Gökçek, "Futbol Federasyonu yaptığı açıklama ile neyi ima etmek istiyor. İma eden söylediğini ispat eder. Etmezse de onurunu kurtaramaz. Onurlu olan söylediğini ispat eder. Ortada bir rezillik varsa onu rezillik edene sonsunlar. Bu kepazelik yapılmış mı yapılmamış mı. Böyle bir olayın ortaya çıkması manidar. Melih Gökçek böyle bir olayı ortaya çıkarmadı. Ben bunu şerefimi temin ederek söyleyebilirim. Ama şunu söyleyeyim böyle bir kepazelik varsa siz bu kepazeliğin hesabını verin" dedi.

Futbol Federasyonu Başkanı Özgener'in derhal istifa etmesi gerektiğini savunan Gökçek, şöyle devam etti:

"Bu olayın ardından derhal istifa etmesi lazım. Bu olay gelişigüzel bir yerde olmuyor ki. Nihan hanımın söylediği doğruysa her gün bu olaylar oluyor. Böyle bir kepazeliğe neden olan kişilerin derhal istifa etmesi lazım. O kararı ayıkken mi içkili iken mi verdiği meçhul. Orası bir kamu müessesi sayılır. Mesai saatinde içki içilir mi veya mesai saati bitse de içki içilir mi. Federasyonun özrü kabahatinden büyük. İçki içenlere ne yaptın? Hangi birini görevden aldın? Diğerlerini oradan alamaz, alsa onlar birbirlerinin sırlarını biliyor."

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2009 Salı 16:15:04
Güncelleme :13 Ekim 2009 Salı 18:18:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
halit dursun IP: 88.229.210.xxx Tarih : 15.10.2009 15:19:21

gökten taş düşse melih gökçekten biliyor herkes ne büyük başın varmış başkanım