3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Gökçek festival alanında

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Çubuk ilçesinde düzenlenen "5. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali" kapsamında kurulan stantları gezdi.

Festivalin 4. günü eşi Nevin Gökçek ile birlikte etkinliklerin düzenlendiği alana gelen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden ile birlikte stantları gezdi.

Vatandaşların yoğun ilgiyle karşılanan Gökçek, stantlarda başta tavuk eti pastırma, turşu olmak üzere yöresel ürünlerin tadına baktı. Gökçek ve beraberindeki heyet, ardından Çubuk Terör Mağdurları ve Şehitler Derneği'ni ziyaret etti. Çubuk Platformunun standını da gezen Gökçek ve eşi, Çubuk Agat taşını
inceledi.

''ÇUBUK FESTİVALİ BENİ GERÇEKTEN ÇOK ETKİLEDİ''

Çubuk ilçesinin çok hızlı geliştiğini belirten Başkan Gökçek, bu yıl 5'incisi düzenlenen Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali'ni çok beğendiğini ifade etti. Gökçek, ''Çubuk festivali gerçekten beni çok etkiledi. Özellikle festivalin esnaf üzerine etkisinin çok olduğunu gördük. Bu festivale emeği geçen başta Belediye Başkanı Lokman Özden ve ekibine teşekkür ederim. Her yıl daha da büyüyecek olan bu festivale önümüzdeki yıl Büyükşehir Belediyesi olarak bizimde özel katkılarımız olacaktır'' dedi.

İlçenin bir turizm kenti olması için de çalışmalar yapacakları müjdesini veren Gökçek, ''Çubuk'ta Osmanlı çarşısı benzeri içerisinde küçük dükkanların olduğu bir çarşı oluşturmak istiyoruz. Önümüzdeki yıl da Karagöl'ün yolunu inceleyerek burasının sıcak asfaltla kaplamak istiyoruz. Melikşah termal yüzme havuzunu da Ankara Valiliği ile birlikte yeniden düzenleyerek turizme açmayı hedefliyoruz. Çubuk Ankara arası yolda bu sürede bitmiş olacak. Bunların hepsini yaptığımız taktirde ilçe inşallah turizm de bir numara olacaktır'' şeklinde konuştu.

Atatürk Parkı'nda bulunan gösteri alanına da geçen Gökçek ve eşi, burada İstiklal Marşı'nın on kıtasını ezbere okuyan Buse Nur Dağlar'a genç odası hediye etti.
Lokman Özden, ilçede 5 bin kişinin katılımıyla yapılan anketle alanlarında ''en iyiler'' olarak belirlenen Gökçek'e ''Yılın En Başarılı Belediye Başkanı'' ödülünü verdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2009 Perşembe 13:14:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?