3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Gökçek'in bekleyişinde mutlu son

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayının Melih Gökçek olduğunu açıkladı.

Erdoğan, Erzurum'da Ahmet Küçükler, Gaziantep'te Asım Güzelbey ile 'devam' kararı aldıklarını da bildirdi.

Erdoğan, Gökçek'in adaylığını, "Ankara'nın çehresini değiştiren kardeşim Melih Gökçek ile yola devam edeceğiz" diyerek kamuoyuna ilan etti.

Başbakan Erdoğan, Ankara, Gaziantep ve Erzurum belediye başkan adaylarını AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen bir törenle açıkladı. Erdoğan, Ankara, Erzurum ve Gaziantep'te mevcut başkanlarla 'yola devam' kararı aldıklarını açıklayan Erdoğan, 29 Mart yerel seçimlerinde Ankara'da Melih Gökçek, Erzurum'da Ahmet Küçükler ve Gaziantep'te Asım Güzelbey'i yeniden aday göstereceklerini söyledi. Erdoğan, Ankara Polatlı'da Yakup Çelik, Akyurt'ta Gültekin Ayantaş, Altındağ'da Veysel Tiryaki, Kazan'da Lokman Ertürk, Keçiören'de Turgut Altınok, Yenimahalle'de Ahmet Duyar, Çamlıdere'de Hazım Canercan, Güdül'de Hüseyin Erdoğan ve Pursaklar'da Selçuk Çetin ile devam kararı aldıklarını duyurdu.

Bakanlar, parti yöneticilerinin ve milletvekillerinin de katıldığı toplantıda konuşan Başbakan Erdoğan, bugüne kadar 5 büyükşehir, 18 il ve bu illere bağlı bazı ilçeleri kamuoyuna duyurduklarını hatırlattı. Kamuoyu araştırmaları, temayül yoklamaları, milletvekillerinin görüşleri doğrultusunda, MYK'da konsensus sağlanan adaylar üzerinde yola devam kararı aldıklarını belirten Başbakan Erdoğan, bunlar dışındaki adaylarla ilgili değerlendirmeleri sürdürdüklerini, henüz karar vermediklerini ifade etti. Bazı yerlerde yeniden anket yaptırdıklarını ve değerlendirme yaptıklarını anlatan Erdoğan, en geç 15 Ocak'a kadar olan sürede peyder pey adayları açıklayacaklarını dile getirdi.

'O ŞİMDİ ASKER, DEMEYİN'
Başbakan Erdoğan, AK Parti olarak dürüst, çalışkan, liyakatlı, sevilen, itibar gören isimleri işbaşında görmek istediklerini belirterek, bunu sağlamak için gayret gösterdiklerini söyledi. Adaylardan, idare etmeye talip oldukları yerleşim yerlerine ilişkin kalkınmayı sağlayacak bir vizyon ortaya koymalarını isteyen Erdoğan, "Bizim amacımız kimseye makam, paye vermek değildir. Biz şehirlerimizi daha da güzelleştirecek, sorunları çözecek arkadaşlar istiyoruz. Hizmet odaklı siyaset diyerek yola çıktık ve bu anlayışa sahibiz. Mevcut belediye başkan arkadaşlarımızdan yola devam dediklerimize de bu kritere baktık" dedi. Erdoğan, belediye başkanlarından milletvekilleriyle ve teşkilatla uyumlu olmalarını da isteyerek, ilginç bir örnek verdi. Erdoğan, "Belediye başkanlarımız gerek milletvekili gerek teşkilatla uyumlu olacak. Uyumlu olacak ki omuz omuza, ele ele oraya daha fazla hizmet götürme şansımız olsun. Milletvekillerini sadece Ankara siyasetini yürütmeleri için değil aynı zamanda kendi illerinde yerel yöneticilerin bu işlerini takip etsin diye seçiyoruz. Eskiden minibüslerin arkasında olurdu, 'O şimdi asker' derlerdi. Askere giderken, o şimdi asker, derlerdi. Milletvekili, belediye başkanı olana kadar çok farklı irtibat halinde olma gayreti gösterir de, o makama seçildikten sonra aynen 'o şimdi belediye başkanı, o şimdi milletvekili' dersek, bağları koparırsak olmaz. Bu yerlere seçilirken niye seçiliyoruz? Hizmet için. Bir görevi ifade etmek için. Bunu yapmak gereklidir fakat yeterli değildir. Yeterli olan insanın gönlüne girmektir. Onun sevgisini, muhabbetini kazanmaktır. Onu yapabiliyorsan gerçek manada milletvekilisin, belediye başkanısın, il başkanısın, ilçe başkanısın. Bir belediye başkanı vatandaşımın çat kapı evine gidip, 'Ben çayınızı içmeye geldim' diyorsa, o zaman o il başka ildir, başka ilçedir. Bir belediye başkanı telefon açıp da 'Ahmet Bey, hanımla sizi çaya bekliyoruz' diyorsa, o başka belediye başkanıdır. Bu muhabbeti kurabiliyorsa o AK Partilidir. Arkadaşlarımıza bu denli güvenmek istiyorum. Bunu başarmak istiyorum. Bizler bunu başarabilirsek bizim halk nezdindeki itibarımız her geçen gün artmaya devam edecek."

MEDYAYA VE MUHALEFETE YÜKLENDİ
Başbakan Erdoğan, konuşmasında muhalefete ve medyaya da yüklendi. "Kim ne yazarsa yazsın, kim televizyon ekranlarında hangi yalanı yazarsa yazsın halkın gönlüne girebilmeyi kimse ortadan kaldıramaz" diyen Erdoğan, medyanın özellikle seçilmiş haberleri tercih ettiğini bildirdi. Bazen zorla arayıp bulunan haberlerin yayınlandığını anlatan Erdoğan, Doğu ve Güneydoğu'da ayakkabısız ve montsuz okula giden çocuklarla ilgili yapılan haberleri örnek gösterdi. Bu konuda birinci derecede suçun okul yöneticisinde, hastane yöneticisinde olduğunu dile getiren Erdoğan, fakir fukaraya sahip çıkan iktidar olduğunu ancak bunu hazmedemeyen bir muhalefetin bulunduğunu kaydetti. Başbakan Erdoğan, hükümetin kömür yardımlarını eleştiren muhalefete sert çıkarak, "Bizim kültürümüzde sadaka meşrudur. Belediye ve merkezi yönetim bunu yapmakla mükelleftir. CHP, MHP yapamıyorsa bize ne? Tarihinde böyle görev üstlenmemişse bize ne? O onların özelliği. Biz adil paylaşımı nasıl sağlarız, onun gayretindeyiz" diye konuştu.

'KISA VADELİ DÜŞÜNME LÜKSÜMÜZ YOK'
Erdoğan, İstanbul, Ankara, Kocaeli, Kayseri, Antalya gibi illerde kısa vadeli düşünme gibi bir lükslerinin olmadığını, şehirleri geleceğe hazırladıklarını kaydetti. Çağdaş Türkiye'nin çağdaş şehirlere kavuşması için çalıştıklarını belirten Erdoğan, Ankara, Erzurum ve Gaziantep belediye başkanlarını uzun uzun övdü. Üç belediye başkanının hizmetlerini anlatan Erdoğan, Erzurum'da Ahmet Küçükler ile devam kararı aldıklarını, "Erzurumlu kardeşlerimizi yakından takip ettiğimizi, ihmal etmediğimizi açık, net ortaya koyuyoruz. Erzurumlu kardeşlerimiz de, Ankara siyasetinde AK Parti'yi hiçbir zaman ihmal etmedi. Erzurumlular için hizmet üretmeye devam edecek, 'Dadaşlar' diyarını yeniden Doğu'nun olduğu gibi Türkiye'nin de yıldızı haline getiriyoruz, getireceğiz. Yıldızı olarak Türkiye'ye ve dünyaya takdim edeceğiz. Erzurum'a yeniden Ahmet Küçükler ile yolumuza devam ediyoruz" sözleriyle açıkladı. Erdoğan, Gaziantep'te Asım Güzelbey ile yola devam kararı aldıklarını belirterek, Güzelbey'in hizmetlerini övdü.

GÖKÇEK'E 'SU' DESTEĞİ
Başbakan Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in hizmetlerini överken, muhalefeti sert bir dille eleştirdi. Ankara'ya gelen tüm devlet başkanları ve diplomatların 'Ankara bu kadar kısa zamanda nasıl böyle değişti?' sorusunu yönelttiğini anlatan Erdoğan, Ankara'nın altyapı ve üstyapı yatırımlarıyla Avrupa başkenti haline geldiğini söyledi. Gökçek'e 'su' desteği de veren Erdoğan, medyanın 'Ankara suyu arsenik içeriyor', 'Ankara suyu zehirliyor' haberleri yaptığını hatırlatarak, "Acaba zehirlenenlerden kaç kişi var? Söylesinler de gidip ziyaret edelim" dedi. Ankara'nın CHP tarafından yönetildiği dönemleri de anımsatan Başbakan Erdoğan, şunları söyledi: "Lütfen, bir zamanların Ankara'sını hatırlayın. CHP'li belediye dönemlerini hatırlayın. Kızılay'da kuşlar, ağaçlardan yere cansız düşüyordu. Hava kirliliği nedeniyle, Ankara'da da, İstanbul gibi maske takılıyordu. Karayalçın o dönem belediye başkanıydı. Hava kirliliği nedeniyle okulların tatil olduğu, astımlıların, yaşlıların sokağa çıkamadığı günleri biz hatırlıyoruz. Bugün ise temiz, yaşanabilir bir Ankara var. Avrupa'ya, dünyaya model olabilecek bir şehri hazırlamanın gayretindeyiz. Yapacak çok işimiz var. Ama kusura bakmayın bir başkenti öyle hazırlayıp dünyaya sunmak, böyle bir dönüşümden geçirip sunmak kolay değil. Tamamen çıplak bir yeri yapmak kolaydır, ama yapılanmanın olduğu bir yeri dönüştürmek kolay değildir. Önemli projelere imzasını, atan, Ankaralıların kalbinde yer edinen belediye başkanımızı öncelikle bu hizmetlerinden dolayı
kutluyorum. AK Parti olarak bizim tercihimiz de, halkımızın tercihiyle paraleldir. Yeni dönemde de Melih Gökçek kardeşimizle devam edeceğiz."

MUHALEFETE 'YUVACIK BARAJI' GÖNDERMESİ
Erdoğan, konuşmasında muhalefetin belediyecilik anlayışını sert bir dille eleştirdi. CHP'li Sefa Sirmen hakkındaki Yuvacık Barajı ile ilgili iddialara atıfta bulunan Erdoğan, hem Sirmen'e hem CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na yüklendi. Erdoğan, şunları söyledi: "Anamuhalefet, o zatı İzmit Belediye Başkan adayı yapıyor. Ah Türkiyem ah, kimlerin elindesin. Bu zatı önce doKSratan Erdoğan, en geç 15 Ocak'a kadar olan sürede peyderğru konuşmaya, dürüst davranmaya davet ediyorum. Dürüstlüğü bir tarafa bırakıp doğru konuşmamak niye. Şu anda hazine hala CHP'li belediyenin borcunu ödemeye devam ediyor. Kim ödüyor, Türk milleti, benim halkım ödüyor. Bunu ödemeye mahkum eden CHP'dir. Yalan yanlış haber yapmada mahir olan medya bunlara da kulp takmadı mı? Ama İzmir'de anamuhalefet kendi içinde efsane çıkarmaya çalışıyor ya, geçenlerde televizyon kanallarını geçerken rastladım. İzmir'in arsenik miktarını Sağlık Bakanlığı'na sorun. Arsenik miktarı yapılan ölçümlerde yüksek çıktı.
Nerede İzmir'de. Hemen hükümete yüklenmeye başladı. İzmir belediye başkanı kişi olarak fena değil ama dolmuşa gelmiş. Hükümet kendi belediyelerine yatırım yapıyor ama bize yapmıyor, Bu çok çirkin, hiç yakışmıyor. 17 veya 18'inde İzmir Halkapınar'dayız. Gördes Barajı'nın açılışını yapıyoruz. Ankara'nın suyu sürekli karşılaştırılıyor. Yönetim kaybeder de, halkımıza da yazık olur. Büyükşehirler su kaynağını temin etmek zorundadırlar. Biz merkezi yönetim olarak destek veriyoruz, vereceğiz. Kimsenin endişesi olmasın. Ben de belediye başkanlığı yaptım. Biliyorsunuz CHP belediyeciliği susuzluk demektir. Biz İstanbul'a 180 kilometreden su getirdik." Erdoğan, konuşmasının sonunda partililere, şöyle seslendi: "29 Mart seçimlerinde çok çalışacağız. Özellikle il, ilçe, belde, sandık müşanitleri yoğun bir çalışmın içerisinde, tüm muhalefetin her türlü propagandalarına karşı yüze yüz çalışmalarımızı devam ediyoruz. Durmak yok hizmete devam."

ALTINOK'TAN TAVIR
Konuşmasının ardından adayları açıklayan Erdoğan, Güdül Belediye Başkanı Hüseyin Erdoğan'ı anons ederken, 'Yarın gazeteler amca oğlunu belediye başkanı yaptı, diye yazar' esprisini yaptı. Erdoğan'ın açıkladığı belediye başkanları kürsüye gelirken, salonda bulunan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'un kürsüye çıkmaması dikkat çekti. İsmi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına geçen Altınok, törenin ardından gazetecilerin 'Kırgın mısınız?' sorusuna, "Yorum yok, gerekirse daha sonra açıklama yaparız" diye cevap verdi.

GENEL MERKEZ'DE 'GÖKÇEK' İZDİHAMI
Öte yandan, AK Parti Genel Merkezi'nde 'Gökçek' izdihamı yaşandı. Gökçek'in aday olarak ilan edileceği toplantıdan saatler önce partililer Genel Merkez'e akın etmeye başladı. Salonun küçük olması nedeniyle Genel Merkez önünü dolduran partililer için iki dev ekran ve ses sistemi kuruldu. Gökçek'e destek vermek amacıyla otobüslerle genel merkez binasına gelen vatandaşlar, ellerinde 'Pehlivan Karayalçın', 'Sincan minübüsçüleri Melih Gökçek Başkanıın yanındadır' pankartı taşıdılar. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'in partiye gelişi sırasında izdiham yaşanırken, güvenlik görevlileri de zor anlar yaşadı. Çevik Kuvvet ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı Genel Merkez'e, çevik kuvvet takviye ekipler gönderdi. Başbakan Erdoğan, salondaki toplantının ardından da Genel Merkez balkonundan vatandaşlara seslendi. Başbakan Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'in hizmetlerini burada da överek, "Durmak yok, hizmete devam" mesajı verdi. Erdoğan, daha sonra Gökçek ve parti yetkilileriyle birlikte halkı selamladı.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2009 Perşembe 12:24:34
Güncelleme :1 Ocak 2009 Perşembe 15:40:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
surullah kuş IP: 88.229.192.xxx Tarih : 1.01.2009 16:10:14

sayın erdoğan kılçdaroğlunun televizyonda dile getiripte gökçeğin kabul etmediği,daha sonra bu fazla alınan paraları geri iade edeceğini söyleyerek iade etmeye başladığı gökçeğin ankaralılara kazık attığının bir ispatı değilmi.kılıçdaroğlu bunu ortaya atmamış olsaydı gökçek bu paraları geriye ödeyecekmiydi.bana göre böyle bir yolsuz para alınmıştır.ortaya çıkınca geri ödeme kararı alınmıştır.bunu gökçek ankaralılara anlatamamıştır.çünkü ortaya çıkan yolsuzluğun anlatılması mümkün değildir. bunun adli,cezai bir sonucu yokmudur.eğer yoksa bu tür suç işleyenler gasp ettiği parayı geriye ödediği zaman suçu ortadan kalksın.onlarda ceza almasın.bunu ankaralılara bir izah ediverirmisin başbakan.birkez daha vatandaş olarak başbakana vede gökçeğe destek verenlere soruyorum. gökçek bu suçu işlemişmidir.işlemediyse niye bu paralar geriye ödenmektedir.tek vede net soruya,tek vede net cevap istiyorum.ve bu konuyu ankaralıların taktirine bırakıyorum.ya soyulmaya evet yada seçimlerde soyanlara ret.demenizi temenni ediyor saygılar sunuyorum.


Haluk Balaban IP: 85.110.167.xxx Tarih : 1.01.2009 14:05:08

Tam bir satranç Gökçek son dakkikaya kadar aday olmadı ? kozları elinde tuttu. yandaşı nemalandırdığı MKK üyeleri iyi kulis yaptı oysaki temayülde kaybetmişti.kendi kazandı Ankaralı kaybetti ? 4.5 milyar dolar borç olacak iki kat tabi nemalananlar şimdiden el oğuşturmaya başladı bile.ama Ankaralı belli olurmu ? padişaha kafa tutan Ankaralı belkide yeter der.doğalkazığı unutmadı. Gelelim zalim bolu beyi Tiryakiye.Belkide yargı ona dur diyecek.sahte Ankara evi inşaa etmekten tarihi mahalleyi yağma ettirmekte.hukuksuz iş yeriyıkmaktan.koruma kuruluna iptal edilmiş tapu sunmaktan.içişleri bakanlığına sahte ve yanıltıcı belge sunmaktan yakında göreceğiz yarının sahibinin olduğunu ve kendininde zeval vaktinin olduğunu bilecek.Hodri meydan yüreği yetiyorsa basın önünde hesplaşalım Hamamönü esnafları adına HALUK BALABAN.