1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANKARA

Gökçek'in dev hedefleri

2004 yılı Temmuz ayında çıkan 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’yla kentin bir uçtan öteki ucuna kuş uçuşu 100 kilometrelik bir mesafeye sahip olduğuna dikkat çeken Başkan Gökçek, “ Doğuda Elmadağ’dan, Batıdan Temelli Beldesi’ne, Güneyde Kesikköprü’den Kuzeyde Çubuk’a kadar yedi ilçe ve 21 belde Ankara Büyükşehir Belediyesi sınırlarına katıldı. Böylece Büyükşehir Belediyesi sınırlarında 36 ilçe ve beldeye hizmet vermeye başladık” dedi.

Başkan Gökçek, 2004 yılında seçimlerden çıkılmasına rağmen yatırımlarını seçim öncesinde olduğu gibi olanca hızıyla devam ettirildiğini dikkat çekerek, yeni bağlanan belde ve ilçelerin Ankara merkezindeki gibi yaşam kalitesine kavuşması için büyük hizmetler vermeye başladıklarını ve 30-40 seneden beri sözkonusu ilçelere gelmeyen hizmetlerin bu anlayışla akmaya başladığını söyledi. Başkan Gökçek, 2004 yılında yapılanları şöyle sıraladı:


“ Bu yıl içersinde 5 tane alt-üst geçidimizi hizmete açtık. Ankara’ya 5 ana girişi tamamladık, son rötuşları kaldı. Doğalgaz çalışmalarımız devam etti. Doğalgazda 750 bin aboneyi aştık.
Ve en önemlisi ilk defa Büyükşehir’e yeni katılan 7 ilçe, 21 beldeye çok ciddi hizmetler götürdük.”

“2005 YILI UNUTULMAYACAK”
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 2005 yılına ilişkin yapacaklarını anlattı.Yeni yılın aynı anda gerçekleştirilecek mega projelerle dikkat çekeceğini belirten Gökçek,“ 2005 yılı inşallah Cumhuriyet tarihinde hiç unutulmayacak bir yıl olarak kalacak ümidindeyim” diye konuştu.

2005 yılında metro hariç 5 milyar dolarlık yatırıma başlayacaklarını ve bu projeleri üç yıl içinde bitireceklerini belirten Gökçek, metronun da içine katılması durumunda bu projelerin 6 milyar dolarlık yatırım büyüklüğüne ulaşacağına dikkat çekti. Başkan Gökçek, bu yatırımların 4 milyar dolarlık kısmının kendini kendi içinden karşılayan ve ayrıca kaynak gerektirmeyen proje olduğunu vurguladı. Yeni yılda Avrupa Birliği müzakere tarihi alınması ile birlikte Avrupa ülkeleriyle yaşanacak heyet trafiğinde ve Avrupa’ya entegrasyon konusunda Büyükşehir Belediyesi’nin öncülük yapacağına da dikkat çeken Başkan Gökçek, bu anlamda sosyal ve kültürel projelerin 2005 yılında da devam edeceğini, özürlülere yönelik projelerin büyüyerek süreceğini açıkladı.
Başkan Gökçek, yeni yılda yapılacak dev projeler ile ilgili şunları söyledi:
“ Bunlardan Birincisi Kentsel Dönüşüm Projelerimiz. Esen boğa Kuzey Ankara
Girişi projemiz için sayın Barbakanımızın ve hükümetimizin desteği ile kanun çıktı. Esen boğa Yolu Kentsel Dönüşüm Projesi’ni 2005 yılında Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile ortak başlatıyoruz.
Ulus Tarihi Kent Merkezi Projesi. Bu projemizi de Kültür ve Turizm Bakanlığı ile işbirliği içinde götüreceğiz. Esenboğa Kentsel Dönüşüm Projesi, Samsun Yolu Kentsel Dönüşüm Projesi ve Konya Yolu Kentsel Dönüşüm Projesi’ni TOKİ ile işbirliği yaparak başlatıyoruz.
Dikmen Vadisi’ni de, biz Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak yapacağız. Ve Şentepe Dönüşüm Projesi’ni de bu yıl Yenimahalle Belediyesi ile ve TOKİ ile Şentepe’de başlatacağız. Yani 2005 yılında Ankara’da 6 dönüşüm projesini başlatacağız.
Ayrıca, belediyemizin Metropol Anonim şirketi vasıtasıyla halka yönelik ilk toplu konut üretimine de geçmeyi planlıyoruz.
2005 yılı içerisinde 20 tane alt geçide ve viyadüğe imza atacağız. Bunun 11 tanesi Esenboğa yolu üzerinde. Esenboğa Yolu’nu 8 şeride çıkaracağız. Ve 11 tane alt-üst geçit yapacağız. 1011 Kavşağı (Samsun Yolu-Etlik Kavşağı) tek bir kavşak değil. Aynı yerde dört tane alt ve üst geçit var. Atatürk Orman Çiftliğini demiryolunu alttan geçen köprü, Şaşmaz’ı Etimesgut Zırhlı Tümen’e bağlayan yolda bir alt geçit ve Zırhlı Tümen’deki caddenin de alt şeride çıkması dolayısıyla üzerinde iki, toplam üç tane altı geçit orada yapılacak.
Bir de Gençlik Parkı önünü yani Opera Kavşağını yapmak istiyoruz. Böylece 20 tane alt geçidi 2005 yılı içerisinde gerçekleştireceğiz,İncek Bulvarını ve İncek’i Çayyolu’na bağlayan iki ayrı bulvarı da 2005’de açmak istiyoruz.”

GENÇLİK PARKI’NIN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK
Bültene yaptığı açıklamada tüm Ankaralılara 2005 yılında sağlık ve mutluklar dileyerek Gençlik Parkı’na yapacakları değişikliğe de değinen Başkan Gökçek, 2005 yılı içindeki diğer projeleri hakkında ise şunları söyledi:
“Gençlik Parkı’na ilk adımı 2005 yılı içerisinde atmak istiyoruz. 23 Nisan’da Gölbaşı’nda ki 600 bin metre karelik rekreasyon alanını hizmete açıyoruz. Esenboğa Yolu üzerinde dönüşüm projesi kapsamında dev bir rekreasyon alanının inşaatına başlıyoruz. Yeni beldelere doğalgaz gelişini devam ettirmek istiyoruz.
Avrupa’nın en büyük spor tesisine bu yıl içerisinde başlıyoruz. Bunu iki yıl içerisinde bitirmek istiyoruz. Etimesgut-Sincan arasındaki Şeker fabrikası fuar alanı inşaatına da bu yıl içerisinde başlamak istiyoruz. Bunlar yapacağımız projelerden en önemli ana başlıklar”

Kenthaber
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2005 Pazar 10:43:14
Güncelleme :3 Ocak 2005 Pazartesi 11:22:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?