4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Gökçek'in istediği oldu

Barajlardaki su seyiyesinin yüzde 4'e inmesiyle birlikte 1 Ağustos'ta başlayan su kesintilerinin günlerce sürmesi, Hıristiyan cemaatini de harekete geçirdi. Ankara Müftülüğü'nün çağrısıyla cuma günü camilerde yapılan yağmur duasının ardından, Hıristiyanlar da kutsal pazar ayinlerinde susuzluğa çare için Tanrı'dan yardım istedi.

ELLER GÖKYÜZÜNE DOĞRU

Vatikan'ın Ankara Büyükelçisi Monsenyör Lucibello, büyükelçilik konutu içindeki küçük kilisede tek başına gerçekleştirdiği ayinde, her hafta okuduğu dualara bu kez yağmur duasını da dahil etti.

Lucibello, avuçlarını gökyüzüne doğru açarak, "Tanrım şu anda yaşadığımız sorun karşısında bize yardım et. Bize ihtiyacımız olan yağmuru gönder"

AYİN YARIM SAAT SÜRDÜ

"Tanrı'dan bir an önce Ankara'ya yağmur yağdırarak insanların susuzluk korkusunu ortadan kaldırmasını diledik" diye konuşan Lucibello, Türkiye'ye gelmeden önce görev yaptığı Paraguay'da da yüzlerce kişinin ölümüne neden olan bir yangın sırasında benzer biçimde cemaatiyle dua ettiklerini söyledi.

"İHTİYACIMIZ OLAN YAĞMURU GÖNDER"

Lucibello ve Körner'in cemaatlerine okuttukları dua şöyle:

"Tanrım, biz senin varlığında var oluyoruz. Şu anda yaşadığımız sorun karşısında bize yardım et. Bize ihtiyacımız olan yağmuru gönder. Bize her zaman yardımlarını aramayı öğret."

GÖKÇEK'İN DİLEĞİ GERÇEKLEŞTİ

Hıristiyan cemaati tarafından da 'yağmur duası' edilmesiyle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in "İnananlardan inandıkları gibi dua etmelerini istiyorum" çağrısı da yanıt bulmuş oldu. Gökçek, 'Cenab-ı Allah'ın isteği olmazsa su sorununu çözemeyeceklerini' söylemişti.

İnternet habar
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2007 Pazartesi 10:07:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?