4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Gökçek'in Lefkoşa temasları

Lefkoşa Türk Belediyesi binasının açılışı için akşam saatlerinde KKTC'ye gelen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başbakan Ferdi Sabit Soyer ve Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ı ziyaret etti.


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, Lefkoşa Türk Belediyesi Belediye Sarayı'nın açılışına katıldı. Gökçek, ziyarette yaptığı konuşmada, askerliğini Kıbrıs'ta yaptığını fakat yaklaşık 20 yıldır KKTC'ye gelmediğini söyledi. Ocak ayında Lefkoşa, Gazimağusa ve Girne'de Ankara Kültür Günleri kapsamında 3 büyük konser düzenleyeceklerini ifade eden Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak özellikle KKTC'nin bağımsızlığı ve tanınması konusunda ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade etti.


Gökçek, İslam Başkentleri ve Kentleri Birliği'nin Ankara'da yapılan olağan kongresine Lefkoşa, Girne ve Gazimağusa belediyelerinin de asli üye olarak katılmasını sağladıklarını kaydetti ve bunun iyi bir başlangıç olduğunu dile getirdi.


KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer de, Lefkoşa Türk Belediyesi ile Ankara Büyükşehir Belediyesi arasındaki verimli ilişkinin, Kıbrıs Türk halkının sağlıklı bir demokratik yapı içerisinde Kıbrıs sorununa siyasi eşitlik temelinde bir çözüm bulunması için verdiği mücadeleyi pekiştiren bir noktada olduğunu söyledi. Bu mücadelede ve yaşamın her alanında Türkiye'nin Kıbrıslı Türkler'e sahip çıktığını vurgulayan Soyer, Türkiye'nin desteğinin, ortak çıkarları beraberce ileriye götürme noktasında önemli olduğunu
belirtti.


LTB Başkanı Cemal Bulutoğluları ise, İslam Başkentleri ve Kentleri Birliği toplantısına asli üye olarak katılmalarını sağlayan Gökçek'e teşekkür ederek, bu sayede Avrupa Akdeniz Belediyeler Birliği'ne üye olduklarını da sözlerine ekledi.


Lefkoşa Türk Belediyesi'nin yeni binasının açılış töreninin ardından Bulutoğulları ile birlikte Cumhurbaşkanlığı'na geçen Gökçek, Cumhurbaşkanı Talat'a bir Osmanlı vazosu takdim etti. Cumhurbaşkanı Talat da, Gökçek'e Kıbrıs'a özgü el işlerinden ipek kozası tablosu sundu.

iha
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2007 Salı 03:41:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?