3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Gökçek'in yardımı pahalı çıktı


Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin seçim paketi perakende fiyatının üstünde...

Melih Gökçek’in başında bulunduğu Ankara Anakent Belediyesi, yerel seçim öncesi 265 bin aileye dağıtacağı gıda ve temizlik malzemeleri için, Orpaş Gıda AŞ’ye 45 milyon lira verdi. Belediyenin 20 kalemden oluşan yardım paketinin her biri 169.37 liraya çıkarken, Cumhuriyet’in ağırlıklı olarak Migros ve Carrefoursa sanal marketlerinden oluşturduğu paket 158.93 liraya geldi.

Farkın işletme giderlerinden kaynaklandığını savunan Orpaş Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan, ihaleye tek geçerli teklif veren firmanın kendileri olması konusunda, “Ankara Büyükşehir Belediyesi hiç para ödemiyor. Çok büyük bir para sıkıntısı var. İnsanlar son dakikada vazgeçti. Biz sorunu, iki tane büyük katılım bankasıyla 10’ar trilyon liralık limit açtırarak çözdük. Bizi belediyeden para gelene kadar destekleyecekler” dedi.

Sorularımızı yanıtlayan Orpaş Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yeğeni olduğu ile ilgili iddialara, “Öyle bir şey yok. Başbakan’la bir akrabalığım yok. Sadece soyisim benzerliği. Böyle bir şey konuşulduğunu ben de duydum. Ama doğruluğu yok” diye yanıt verdi. Erdoğan, ihalede tek geçerli teklifin Orpaş’a ait olduğunun anımsatılması üzerine de “İhaleye bir firma daha girdi. Ama onun sakat dosyası vardı” dedi.

10 kalemi Migros Sanal Market ve 8 kalemi Carrefoursa ve 2 kalemi Can Gıda’dan olmak üzere internet üstünden bulduğumuz fiyatlara göre oluşturulan 20 paketin maliyetinin, Orpaş’ın verdiği teklifin yüzde 7 altında kalması konusunda ise Erdoğan, “Bizim bu işin fazladan yüzde 25 civarında işletme faaliyeti var. Depo kiralama, kolileme. Sözleşme masrafları. Ciddi bir finansman gideri oluyor. Ankara Büyükşehir’in parasal durumu malum” diye konuştu.

‘Belediye para ödemiyor’

Erdoğan, “İhaleye katılım belediyenin ödeme sıkıntısı nedeniyle mi az oldu?” sorusuna ise “Bu seneki katılımın 2 olmasının yüzde 90 sebebi bu. Belediye hiç para ödemiyor. Çok büyük bir para sıkıntısı var. Bir de üstüne ekonomik kriz olunca, insanlar son dakikada vazgeçti” yanıtını verdi.

Orpaş’ın bu durumu niye bir sakınca olarak görmediği sorusuna ise Erdoğan “Biz geçen sene bunun çok büyük sıkıntısını yaşadık. Ciddi de zarar ettik. Bu sene iki tane büyük bankayla, biri Türkiye Finans, biri Albaraka Türk, sadece bu projeye dönük 10’ar trilyon liralık limit açtırdık. Sorunu bu şekilde çözüp ihaleye öyle girdik. Bizi Belediye’den para gelene kadar destekleyecekler” yanıtını verdi. 
 

Cumhuriyet
Yayın Tarihi : 2 Mart 2009 Pazartesi 09:53:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ali DEMİR IP: 88.248.69.xxx Tarih : 2.03.2009 12:12:21

Mahallemden biliyorum ;Bu Yardımlar gerçek ihtiyaç sahiplerine gitmiyor. Bir örnek : Vatandaş Büyükşehir Belediyesinden yardım alıyor ,vatandaşınz evi var arabası var ama kendi üzerine yaptırmıyor yardım kesilir diye, 800 tl vererek maç yayınlarını seyretmek için malum digital kanalın full paketini  bağlatıyor evine. Yardımı veren yetkiliye durumu ilettiğimde benim sorunum deyil deyip çekip gidiyor. Sonrada Melih GÖKÇEK diyorki şikayet edin ilgilenen yokki kimi kime şikayet edeceksin !  Artık bu duruma birisi dur demeli.