4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Gökçek'lerin hapis cezası kalktı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in oğulları Osman ve Ahmet Gökçek'e karıştıkları bir kavga nedeniyle toplam 29 ay hapis cezası verildi. Gökçek kardeşlerin hapis cezaları adli para cezasına çevrildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in oğulları Ahmet ve Osman Gökçek'in, "kasten yaralama" suçundan Ankara 10. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılandıkları davanın bugünkü duruşmasına, sanık Adem Cürebal ve müşteki sanık Metehan Doğan ile tarafların avukatları katıldı.

Gökçek kardeşlerin avukatı Mehmet Ali Alan da meşru savunmanın amacından saptırıldığını iddia ederek, olayın trafikte yaşanan bir tartışmadan başladığını ve müşteki sanık Doğan kardeşlerin Ahmet Gökçek'i araçlarıyla takip ederek tahrik ettiklerini savundu.

Yargıç İbrahim Ekdemir, müşteki sanıklar Gülüşen ve Sirer Doğan'ın üzerlerine atılı "yaralamaya azmettirmek", diğer sanıklar Furkan Bahadır Gökçe, Selahattin Büke, Ramazan Serkan Dönmez, Murat Genç, Borga Şahin ve Adem Cürebal'in de "yaralama" suçundan "kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden" beraat ettiklerini açıkladı.
A.A.
Yayın Tarihi : 29 Mart 2007 Perşembe 16:34:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?