5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Gökçek'ten 500 kilometre asfalt sözü

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 2006 yılı sonuna kadar Ankara'nın köylerine 500 kilometre asfalt daha atacaklarını söyledi. 

Ankara'nın Çamlıdere İlçesi'nde Aluç Dağı Doğa Festivali'ne Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, AK Parti Ankara Milletvekili Nurdoğan Topaloğlu, Eyüp Sanay, AK Parti Ankara İl Başkanı Nurettin Akman, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Seyfi Saltoğulu, Çamlıdere Belediye Başkanı Caner Can ve çok sayıda davetli katıldı. Geçtiğimiz yıllarda güreş festivaline halkın ilgi göstermemesi nedeniyle, Başkan Can bu sene sadece konser ve gösteriler düzenledi. Festivalde, Gürcistan dans toplulukları grubu gösteri yaptı. Daha sonra Başkan Can, açılış konuşmasında, Çamlıdereli vatandaşların Başkan Gökçek'e minnettar olduğunu belirterek, Başkan Gökçek sayesinde Çamlıdere'ye 10 kilometrelik bir asfalt atıldığını söyledi. Can, park yapımı nedeniyle Gökçek ile başından geçen bir olayı şöyle anlattı: 

"Çamlıdere'de geçmiş belediye başkanları hiç park yapmamışlar. Ben de elimizdeki imkanlarla bir park inşaatına başladım. Park yapımı maliyetinin bütçemizi aşacağını sanmıyordum. Paraya ihtiyacımız oldu. Kara kara düşünüyorum park inşaatına yardım yapılmasını için. Başkanımız Gökçek'e sıkıntımızı anlattım. Hemen olaya el koydu yardımcı oldu. Alim kişi sözden değil halden anlayan kişidir."
Can, Başkan Gökçek'in tarih veya günle değil saatle hizmet ettiğini ifade ederek, "Çamlıdere'nin asfalt sıkıntısı var. Sayın Gökçek'e bu sıkıntımı anlattım, 2006 yılı sonunda yapacağını söyledi. Bizim de belediye olarak bu çalışmalardan dolayı hizmetimiz daha da artacaktır" şeklinde konuştu. 

Gökçek ise konuşmasında, "3 sene önce Ankara'nın çevresinde mevcut olan ilçeler Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni aratmıyordu. AK Parti Hükümeti ise bir belediye yasası çıkararak Ankara'nın köylerini de Büyükşehir Belediyesi'ne kattı. Yani Büyükşehir Belediyesi ne yapıyorsa Çamlıdere İlçesi'ne de onu yapacak. Buna muhalefet siyasi rant olduğunu söyleyerek tepki gösterdi. Vatandaşın topraklı yoluna asfalt dökmenin neresi ranttır?" dedi. 

Büyükşehir Belediyesi olarak gerekli olan yetkileri aldıklarını dile getiren Gökçek, mahalle olan köyleri asfaltlamaya başladıklarını belirterek, 2006 yılının sonuna kadar köylere 500 kilometre asfalt dökeceklerini söyledi. Gökçek, Çamlıdere İlçesi'nin çok çalışkan ve başarılı bir belediye başkanı olduğunu belirterek, kendisiyle çok işbirliği yapacaklarını söyledi. Gökçek ayrıca, Çamlıderespor Kulübü'ne maddi yardımda bulunma sözü verdi. 

AK Parti İl Başkanı Nurettin Akman ise yaptığı konuşmada, Çamlıdere İlçesi'nin 3 yıl önceki haliyle şimdiki hali arasında çok fark bulunduğunu belirterek, bunun Türk milletinin AK Parti'ye verdiği önemi gösterdiğini söyledi. Ankara'da bir değişiklik yaşanıyorsa Çamlıdere İlçesi'nde de yaşandığını ifade eden Akman, AK Parti'ye olan güven devam ettikçe hizmetin de devam edeceğini söyledi. Daha sonra Çamlıderespor Kulübü, yardımlarından dolayı Gökçek'e bir plaket verdi. Festival Ankaralı Turgut, Zekai Tunca ve Selahattin Alpay'ın konserleriyle sona erdi.
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2006 Pazartesi 12:29:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?