3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Gökçek'ten arsenikli su iddiası

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara'nın Beypazarı ilçesinde vatandaşların arsenikli su içtiğini iddia etti.

Başkan Gökçek, sabah saatlerinde bir televizyon kanalında katıldığı canlı yayında Beypazarı'nda arsenik iddialarını gündeme getirdi. Gökçek, Beypazarı'nda ciddi derecede arsenikli su olduğunu ileri sürerek, "İzmir'in arsenikli su kullandığını açıklamıştım. Medya ve muhalefet üzerime geldi. Beypazarı Belediye Başkanı Sayın Yavaş, 'Kızılırmak suyu içilmez' diyor. Kızılırmak suyunun içilemeyeceğine dair bir kişi rapor ortaya koysun. Ben de bütün araştırma ve çalışmalarıma göre şunu iddia ediyorum:
Beypazarı'nın suyunda ciddi oranda arsenik var. Beypazarı İzmir'in suyu ile aynı oranda arseniğe sahip. Sayın Yavaş çıksın suyun arsenikli olmadığına dair kamuoyunu bilgilendirsin. İzmir'in suyunu açıklarken muhalefet olduğumuz için açıklama yaptığım konuşulmuştu. Daha sonra arsenikli olunca kamuoyu yalan söylemediğimi gördü. Yavaş, Beypazarı'nda arsenikli su olmadığını raporları ile tüm Beypazarılı vatandaşlara açıklasın" şeklinde konuştu.

Öte yandan Gökçek, 29 Mart yerel seçimlerine 24 gün kala rakipleri olan CHP'li Murat Karayalçın ve MHP'li Mansur Yavaş'ın hiçbir projelerinin olmadığını savunarak, "Sayın Karayalçın ve Yavaş bir tane proje açıklamadılar. Ulus Projesi, Çamlıdere suyu projesi diyorlar. Zaten bunları ben yapacağım, benim projelerim. Kendilerini proje açıklamaya davet ediyorum" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2009 Perşembe 11:20:25
Güncelleme :5 Mart 2009 Perşembe 11:27:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?