5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Gökçek'ten Belediye'ye adaylık sinyali

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 2009 yılında yapılacak yerel seçimlerde tekrar Ankara'ya belediye başkanı olmak istediğini belirterek, "5 sene daha belediye başkanı olursam, çok güzel bir Ankara bırakacağım" diye konuştu.
 
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve eşi Nevin Gökçek, SKY Türk televizyonunda bayram programına çıktı. Gökçek, kendisine yöneltilen 'Başbakan olmak için hedefiniz var mı?' şeklindeki soru üzerine, "Sayın Erdoğan Cumhurbaşkanı olmak istiyorsa önümüzdeki dönem kesin olur. Erdoğan'dan sonra AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Abdullah Gül olacaktır. Ben de Melih Gökçek olarak Gül'ün başbakanlığını kesinlikle destekleyeceğim. Benim gönlümden geçen bir dönem daha belediye başkanlığı yapmak istiyorum. Eğer Allah bunu bana nasip ederse, 5 sene daha belediye başkanı olursam, arkamda çok güzel bir Ankara bırakacağım" ifadelerinde bulundu. 

Gökçek, ayrıca aile hayatıyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:
 
"Ev işlerine elim çok yatkın, beni mutfağa yaklaştırmazlar. Pek çok hobimiz var. Gençliğimizde ben futbol oynamayı çok severdim ama beceremem. Spora yatırımla o açığımı kapatıyorum. Kendi ismimi taşıyan bir torunum olması çok büyük bir mutluluk. Oğlum ve gelinim çocuklarına benim ismimi beraber koydular. En çok çiğ köfte, içli köfte ve bulgur pilavını severim. İnsana iftira ve yalan haber yazıldığı zaman çok kızarım. Siyasetçilerin içinde tenkitlere en fazla direnen 5 kişiden biriyim. Ben kıyafet yönünde hanıma teslim olmuşum.
Evlendiğimizde ağız tartışması yapmıştık. Ama şimdi pek tartışmıyoruz. 20 Ekim doğum günümüz, nikah günümüz, benim milletvekili olduğum gün. Nevin ile evlenmemiz şöyle oldu. Gaziantep'te halam vardı, halam beni çağırdı. Karşı komşuya bir kız geldi. Bir bak, bir gör diye beni çağırdı. Birbirimizle sözleştik. Kendisi razı oldu bana ve 31 yıldan bu yana evliyiz". 

Nevin Gökçek ise evde reisin Başkan Gökçek olduğunu belirterek, "Evde reisimiz Melih beydir. Ama ev işlerini ben organize ederim. Basında aleyhte yazarlar kavgacı diye başkanı yazıyorlar, aksine Melih Bey evde çok neşeli bir insandır. Biz sinirlendirmeyiz. Bilhassa çocuklarla oynamayı çok sever" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2006 Cuma 15:08:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?