3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Gökçek'ten bir iddia daha!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP'nin Ankara adayı Murat Karayalçın hakkında şok bir iddia ortaya attı. Gökçek, Karayalçın'ın DTP'nin kendisini destekleyerek başkan olması halinde Büyükşehir Belediyesi'ne DTP'li 2 genel sekreter yardımcısı atayacağı sözünü verdiğini öne sürdü.

29 Mart yerel seçimlerine 9 gün kala Gökçek, siyasi rakibi Murat Karayalçın hakkında şok bir iddia ortaya attı. Gökçek, dün gece katıldığı bir televizyon kanalında, DTP'nin Ankara'da Karayalçın'ı desteklemesi halinde Karayalçın'ın makam sözü verdiğini ileri sürdü. Gökçek, DTP'nin Karayalçın'dan kadro sözü aldığını anlatarak, bunun bir iddia değil gerçek olduğunu kaydetti.

Gökçek, "MHP'nin Ankara adayı Mansur Yavaş ve Karayalçın sadece benimle çatışıyor. Maalesef Ankara'da öyle bir seçim yarışı var ki.Sayın Yavaş ile Karayalçın hiç kendileri ile çatışmıyor. Şunu iddia ediyorum; Karayalçın'ın DEHAP ile görüntüsü Yavaş'a yarıyor. Son günlerde bir anket firması beni yüzde 45 olarak çıkardı. Hadi doğru diyelim, MHP son seçimde yüzde 4.6 oy aldı. Şöyle bir düşünelim, MHP benden 10 puan aldı sayalım, yüzde 14. 6. CHP, SHP ve DSP'nin geçen yerel seçimlerde hepsinin toplamı yüzde 35. CHP içinde cumhuriyetçiler MHP'ye oy veriyor. Ben yüzde 55.6 aldım. Ankaralıların takdirine bırakıyorum" diye konuştu.

Osman Gökçek'in vurulduğu iddialarının sorulması üzerine Gökçek, olayı sert bir dille yalanladı. Gökçek, "Ankara'da bir aydan bu yana oğlum Osman vurulmuş, bir gün yurtdışına gönderilmiş, bir gün Kastamonu, İzmit'e gönderilmiş. Türkiye'nin her ilini her gün gezmiş. Artık bu senaryoların yoğunlaşmasının ardından oğlumu birkaç programa götürdüm. Hemen ardından iftiralar kesildi. Bunların hepsi yalan. Geçtiğimiz günlerde şoförleri ziyaret ettim. Bu ziyaretimde iki oğlumu da esnafların programına yanımda getirdim. Bunlara gülüyorum. Tek korkum seçim yasakları başladı. Seçime 2 gün kala benimle ilgili öyle bir iddia atılacak cevap veremeyeceğim diye düşünüyorum" dedi.

'MANSUR YAVAŞ KASETİ BENİM YAPTIRDIĞIMI İDDİA EDİYOR'

Gökçek, Ankara'da son günlerde Karayalçın'ın DEHAP ile görüntülerinin yer aldığı CD'lerle ilgili olarak MHP'li rakibi Yavaş'ın kendisini suçladığını öne sürdü. Gökçek, "Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'un kaset iddialarını benim üzerime yüklediler. Sayın Yavaş benim yaptırdığımı iddia ediyor. O kasetle ilgili kimlerin yaptığını ve organize olduğunu Vatan gazetesi yayınladı. Diyelim ki böyle bir şey kesinlikle yok. Kaseti ben çıkardım. Eğer Sayın Altınok'un adaylığını engellemem için böyle bir olay beni sandıkta vurur. Bana yaramaz bu durumda. Peki kaset bendeyse niçin 5 yıl bekleyeyim. 5 yıl önce piyasaya sürerdim. Böyle bir mantık olamaz. Yine tekrarlıyorum bu kaseti dağıtmak veya çıkarmak iğrenç bir olay" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2009 Cuma 14:22:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?