4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Gökçek'ten Eryılmaz'a dava

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Sabah Gazetesinde yayınlanan “Şeytan Bile Bunların Stajyeri Olamaz” başlıklı haberde, “kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu” iddiasıyla Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz ve gazete aleyhine 15 bin YTL'lik manevi tazminat davası açtı.


Gökçek avukatı Mehmet Ali Alan aracılığıyla açtığı davanın dilekçesinde, Muzaffer Eryılmaz'ın verdiği bir demecin, Sabah gazetesinin 11 Nisan 2007 tarihli Ankara ekinde “Şeytan Bile Bunların Stajyeri Olamaz” başlığıyla yayınlandığı belirtildi.

“Şeytan” kelimesinin; tarih boyunca her kültür ve medeniyette, her türlü maddi ve manevi müspet değer karşısında kötülüğü sembolize ettiği kaydedilen dilekçede, “Muzaffer Eryılmaz (Şeytan Bile Bunların Stajyeri Olamaz) derken, Gökçek'in, şeytandan bile kötü olduğunu, insanlığa ondan çok fazla zarar verdiğini açıkça belirtmiştir. Ortalama zeka seviyesindeki her insan, kendisine bir diğer insanın 'şeytan' yakıştırması yaptığında, en büyük hakarete maruz kaldığını bilir” denildi.

Eryılmaz'ın, Gökçek'e “Şeytan'dan Bile Aşağılıksın” diyerek, küfür ve hakarette bulunduğu iddia edilen dilekçede, söz konusu ifadelerin, Melih Gökçek'i incittiği öne sürüldü.

Söz konusu haberde, Eryılmaz'ın, belediye arazilerinin rantının düşürülmesi ile ilgili olarak da “Bunlar Çankaya'ya düşman. Bu Irak'ta savaşta bile yapılamaz” şeklinde ifadelerine yer verildiği anımsatılan dava dilekçesinde, şunlar kaydedildi:

“Eryılmaz, Gökçek'i, Çankaya'da yaşayan insanlara düşmanmış gibi göstererek, siyasi rant elde etmek istemiştir. Kullandığı bu sözcüklerle kendisine siyasi rant temin ederken, Gökçek'in çok büyük oranda zarara uğramasına neden olmuştur.

Hele hele 'Bu Irak'ta savaşta bile yapılmaz' derken, devlet otoritesinin olmadığı, bırakın hukukun üstünlüğünü, adının bile geçmediği, can ve mal güvenliğinin rafa kaldırıldığı, insanların birbirlerini boğazlayıp günde asgari 70-80 kişinin öldüğü, kaos ve kargaşanın hüküm sürdüğü Irak ile Ankara kenti arasında bir ilinti kurması, hatta Ankara kentini daha beter bir halde gösterip buna müsebbip olarak da Gökçek'i kastetmesi, kabul edilebilir olmadığı gibi böylesine ölçüsüz ifadelerin yer aldığı bir yazının eleştiri sınırları içinde mütalaa edilmesi mümkün değildir.”

Dilekçede, dava konusu haberde yer alan ifadelerle Gökçek'in “kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu” öne sürülerek, Sabah gazetesi ve Muzaffer Eryılmaz'dan, yayın tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte 15 bin YTL manevi tazminat talep edildi.


Hürriyet
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2007 Cuma 11:16:34
Güncelleme :29 Haziran 2007 Cuma 11:29:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
K. Mükremin BARUT IP: 88.254.129.xxx Tarih : 3.07.2007 09:28:38
ŞEYTANIN AVUKATI KELİMESİ SIKÇA KULLANILAN BİR KELİMEDİR. SEVGİLİ KENT HABER OKUYUCULARININ VE YORUMCULARININ HOŞ GÖRÜSÜNE SIĞINARAK BEN DE ŞİMDİ ŞEYTANIN AVUKATLIĞINI YAPACAĞIM. HEPİNİZİN BİLDİĞİ GİBİ ALLAHIN DÖRT BÜYÜK MELEĞİNDEN BİRİ DE ŞEYTANDIR. BENCE GÖKÇEK VE ERYILMAZ ARASINDAKİ BU KISIR ÇEKİŞMEYDE EN BÜYÜK HAKARETE ŞEYTAN MAARUZ KALMAKTADIR. ŞEYTANIN TEK KUSURU ALLAHA KARŞI GELMESİDİR. ADEM YARATILDIĞINDA "BEN ATEŞTEN YARATILDIM. SENİN ÇAMURDAN YARATTIĞIN KULUNA/KULLARINA SECDE ETMEM." DİYEREK KARŞI GELMİŞTİR.YÜCE ALLAHIMIZN BUYRUĞUNA UYMADIĞI İÇİN LANETLENMİŞTİR. SON TAHLİLDE DÖRT BÜYÜK MELEKTEN BİRİDİR. PAGAN İNANÇ SİSTEMİNDE İSE ŞEYTAN KAVRAMI YOKTUR. OLİMPOSLU TANRILAR VARDIR. BUNLAR İNSANI YARATAN TANRILAR OLARAK SİSTEMLEŞMEMİŞTİR. BU TANRILAR SÜREKLİ İNSANLARIN ZAAFLARIYLA ALAY EDERLER. ONLARA KAH YARDIM EDER KAH DA CEZALANDIRIRLAR. İNSANI YARATAN VE ÜŞÜMESİNLER VE YEMEKLERİNİ PİŞİREREK YESİNLER DİYE ATEŞİ ÇALAN TEK TANRI PROMETHEUS'TUR. O DA YAPTIĞI BU İŞ YÜZÜNDEN, DİĞER TANRILAR TARAFINDAN CEZALANDIRMIŞTIR. TÜM SEMAVİ DİNLER, BEDENİN ARZU ETTİĞİ HER ŞEYİ ŞEYTANA MAAL ETMİŞLERDİR. TOPLUMSALLIĞIN DAYATTIĞI ŞEYLERİ İSE MELEKLERİN BUYRUKLARI OLARAK TASNİF ETMİŞLERDİR. EN ACISI DA PROMETHEUS'U SATİR GİBİ TASVİR EDEREK (RESİM YAPMANIN YASAKLI OLMADIĞI DİNLERDE) ONU ŞEYTANLAŞTIRMIŞLARDIR. "Ortalama zeka seviyesindeki her insan, kendisine bir diğer insanın 'şeytan' yakıştırması yaptığında, en büyük hakarete maruz kaldığını bilir” CÜMLELESİ ÇOK TALİHSİZCE EDİLİMİŞ LAFLARLA DOLU. YÜCE ALLAH ŞEYTANI AŞAĞILARSANIZ YÜCELİRSİNİZ DEMİYOR. "ŞEYTAN BENİM BİR MELEĞİM AMA ONA UYMAYIN DİYOR. UYARSANIZ SİZİ CEZALANDIRIRIM". KULUN İRADESİ ŞEYTANLA TEST EDİLİR. YOKSA ALLAH KULLARINI AFEDER, KULLARININ HER GÜNAHI İÇİN, SÜREKLİ OLARAK ŞEYTANI CEZALANDIRIRDI. TIPKI OLİMPOSLU TANRILARIN PROMETHEUS'A YAPTIKLARI GİBİ. K. Mükremin BARUT 3 Temmuz 2007 ANKARA