4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Gökçek'ten su kullanımı uyarısı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bu geceden itibaren kentte su kesintilerinin başlayacağını anımsatarak, "Binanızda depo dahi olsa ihtiyacınız dışında suyu kesinlikle kullanmayınız" dedi.


Gökçek,  yaptığı açıklamada, bir süredir yaşanın su sıkıntısı nedeniyle, iki bölgeye ayrılan semtlere 2 gün arayla dönüşümlü olarak su verileceğini söyledi.

Kişisel olarak su kesintilerine yönelik "özel bir önlem" almadığını ifade eden Gökçek, "Oturduğumuz lojmanda 8 aile bulunuyor. Depomuz mevcut. Depodan evimize ulaşacak suyu tasarruflu şekilde kullanacağız. Suyun kapasite olarak kullanımımıza yeteceğini düşünüyoruz" dedi.

Ankara'da bu geceden itibaren su kesintilerinin başlayacağını anımsatan Gökçek, "Binanızda depo dahi olsa ihtiyacınız dışında suyu kesinlikle kullanmayınız" dedi.

Vatandaşların bir kısmının su kesintilerine karşı yanlış önlemler aldığını savunan Gökçek, "Küvet doldurup, yeniden boşaltmak çok hatalı ve müsrif bir davranıştır. Bu şekilde hareket edilmesi, suyun gereksiz yere tüketilmesine yol açar" dedi.

Kaçak su kullanımlarının önüne geçmek için Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü bünyesindeki ekiplerin çalıştıklarını bildiren Gökçek, vatandaşların bu tür kullanımları ihbar etmelerini ve bahçe sulamada konulan kurallara uymalarını istedi.

AA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2007 Salı 16:04:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?