3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Gökçek'ten yaylım ateşine devam

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, dün akşam Star TV'de Uğur Dündar'ın MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ı konuk ederek kendisini hedef alan yayınla ilgili bir açıklama yaptı.

Gökçek, "Belediyenin yapmış olduğu uluslararası bir toplantıya katılan İsraillilerle konferans gereği görüşülmesi ne zamandan bu yana İsrail ajanlığı ile irtibat kurma anlamına geliyor?" dedi.

Gökçek, yaptığı açıklamada, Vural hakkında bir iddiada bulundu. Gökçek, Vural'ın İstanbul'da kapalı kapılar ardında bir görüşme yaptığını ileri sürerek, "Örneğin Sayın Oktay Vural 18 Mart 2002'de İsrail Haberleşme Bakanı Reuven Rivlin ile Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda basına kapalı olarak ne görüştü? Görüşmenin ardından niye açıklama yapmadı. Önce bunun hesabını kendisi versin. Vural suçlama yaparken bizi kendisi ile karıştırıyor. Bizim her şeyimiz açıktır. Kendisi gibi kapalıkapılar ardında görüşme yapmadık. Uluslararası ilişkileri ajanlık ile bağdaştırma gayretkeşliği siyasi ahlaksızlıktır" diye konuştu.

Gökçek, Vural'ın kendisi hakkında umreye hangi uçakla gittiği yönünde sorulara da açıklık getirerek, "Sayın Oktay Vural, benim hangi uçakla umreye gittiğimi soruyor. Ayrıca Dubai'ye uğrayıp uğramadığımı soruyor. Ankara'daki 5 işadamının ortağı olduğu bir şirkete ait uçaktır. Uçak, umreye gittiğim arkadaşlarımla birlikte kiraladığımız ve herkesin kendi ücretini ödediği ve aynı tarihte kiralama faturasını aldığı uçaktır. Bunun ardından ayrı bir anlam aramak siyasi ahlaksızlıktır. Ayrıca Dubai'ye uğradığımı iddia edip ispat etmeyen müfteridir. Sayın Oktay Vural bütün bu iddialarının cevabını önce mahkemelerde sonra da siyaseten verecektir" şeklinde konuştu.

Gökçek, dün akşam bir televizyon kanalında Vural'ın 3 milyar doları olan belediye başkanı olduğu yönünde açıklamasıyla ilgili olarak şöyle konuştu:

"Diğer yandan Sayın Oktay Vural, '2-3 milyar doları olan belediye başkanını tanıyor musunuz' diye imalı bir şekilde bana soru soruyor. Sayın Vural Ben böyle bir adamı tanımıyorum. Eğer kastın bensem böyle bir parası olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı dünyanın en şerefsiz adamıdır. Ama böyle bir iddiada bulunup da ispat etmeyen birisi varsa o da şerefsiz, haysiyetsiz, yalancı biridir. Ortaya böyle bir soru atıp, insanları töhmet altında bırakmak da siyasi seviyenin inebileceği en alt seviyedir. Şimdi Sayın Oktay Vural'dan 2-3 milyar doları olan belediye başkanının kim olduğunu açıklaması ve arkasından da ispat etmesini tüm kamuoyu gibi biz de bekliyoruz."

Gökçek, Dündar ve Birand hakkında 'Türkiye'yi dar etmezsem' şeklindeki sözlerinin tehdit olarak algılandığını belirterek, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu, sözlerini tehdit anlamında söylemediğini kaydetti.

Gökçek, Star TV'de dün ana haberlerdeki yayınla ilgili Oktay Vural ve Uğur Dündar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını da kaydetti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2009 Salı 17:03:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cemal akcan IP: 92.72.116.xxx Tarih : 24.03.2009 21:36:28

acaba hangi parayla kiralaniyor koskocaman bir ucak