3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Gölbaşı Belediyesi'nden bir ilk!

Gölbaşı Belediyesi tarafından 'Her Parka İnternet' sloganıyla başlatılan proje kapsamında parklarda ücretsiz internet hizmeti sunuluyor.

Mevlana ve Bekir Gönenç parklarında pilot uygulaması yapılan sistem, toplam 9 parkta daha hizmete sunuldu.

Üçgen Park, Şelale Parkı, Cumhuriyet Parkı, Sahil Parkı, Eymir Parkı, Osmanlı Parkı ve kent meydanında da vatandaşların kullanımına açılan kablosuz internet erişim (wireless) hizmetiyle ilgili açıklama yapan Gölbaşı Belediye Başkanı A. Nasır Haşlak, "Çocuklarımız ve aileleri için yeşil alanlar ve parklar yapmakla kalmıyor, teknolojiyi de beraberinde sunmak istiyoruz. Bu amaçla iki pilot parkımızda kullanıma açtığımız internet hizmetine uygun park sayısı giderek artıyor. Birçok projede olduğu gibi bu anlamda da ilklere imza atmaya devam ediyoruz. Ankara'da sadece Gölbaşı'nda bulunan bu hizmetin diğer belediyelere de örnek olacağı kanaatindeyim. Gerekli çalışmaların ardından internet hizmetini, tüm parklarımızda Gölbaşılı vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız" dedi.

Gölbaşı Belediyesi tarafından yapılan açıklamada ise, kullanıcıların dikkat etmesi gereken hususlar şöyle sıralandı:

"Parklarda kurulan wireless internet platformuna bağlanabilmek için kullanıcılar bilgisayarlarında karşılarına çıkacak olan pencereden 'Gölbaşı Belediyesi' adlı kablosuz ağı seçtikten sonra kullanıcı internet tarayıcısını kullanarak herhangi bir sayfaya gitmek istediğinde, bir defaya mahsus sistem otomatik olarak üye kayıt sayfasına yönlendirilecektir. Bu form eksiksiz olarak doldurulduğunda sistem formda doldurulan cep telefonuna doğrulama için bir SMS gönderecektir. Bu gelen SMS'deki bilgileri, ekrandaki gerekli yere doğru şekilde girdikten sonra internette sörfe başlayabilirsiniz. Kullanıcılar, wireless cihazlarının kapsama alanında olan kapalı alanlarda da bu hizmetten yararlanılabilecektir."

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2009 Çarşamba 17:59:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?