3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Gölbaşı'nda festival coşkusu

6.Uluslararası Gölbaşı, Göller, Andezit ve Sevgi Çiçeği Festivali, birinci gününde büyük bir coşkuyla kutlandı.

Kaymakamlık önünde yapılan tören ve folklor gösterilerinin ardından Gölbaşı Kaymakamı Raşit Zengin ve Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı'nın günün anlamına ilişkin konuşmaları ile start alan festival, kortej yürüyüşü şeklinde Atatürk sahil Parkındaki festival alanına kadar yürüyüşüyle devam etti.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, maviyle yeşilin buluştuğu, sevgi diyarı Gölbaşı'na hizmet etmenin kendileri için bir gurur olduğunu belirterek, "Var olan kültürel ve tarihsel değerlerimizi tanıtmak için festivalimizin altıncısını düzenlemiş bulunuyoruz. Bu festival sevginin, coşkunun, sevdanın bir bayramıdır. Festivalin birlik ve beraberlik içerisinde kaynaşmamıza, ilçemizin tanıtımına büyük katkıda bulunacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Festivalle ilgili olarak kısa bir konuşma yapan Gölbaşı Kaymakamı Raşik Zengin de, festivalin Gölbaşı halkına ve Gölbaşı'nın değerlerine fayda getirmesi temennilerini ileterek, emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.

Konuşmaların ardından yapılan kortej yürüyüşüne TBMM eski Başkanı Ömer İzgi, Anayasa eski başkanı Mustafa Bumin, Gölbaşı Kaymakamı Raşit Zengin, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, MHP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, MHP Ankara İl Başkanı Ömer Demirel, MHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, Atılım Üniversitesi Rektörü Abdurrahman Özgenoğlu, siyasi parti ilçe başkanları, kamu kurum ve kuruluşların müdürleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, dernek yöneticileri ve üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Kortej yürüyüşü esnasında esnaf ve vatandaşlar da balkonlarından korteje alkışlarıyla destek verdi.

Kaymakamlık önünden başlayıp Atatürk Sahip Parkı'nda son bulan yürüyüş, festival alanında kurulan, Gölbaşı ve Ankara'dan yaklaşık 60 standın tek tek gezilmesi ile devam etti. Standların gezilmesinin hemen ardından aniden başlayan yağış, festivale bir süre ara verilmesine neden oldu. Yağmur esnasında vatandaşların korunmak için standlara dolması, hoş sohbetlerin yaşanmasına vesile oldu. Yerel sanatçıların konserlerinin ardından aniden bastıran yağış nedeniyle bir süre ara verilen festival, yağmurun dinmesinin ardından kaldığı yerden devam etti. Yerel sanatçılardan Hakan Güneyli, Ekrem Kara'nın yanı sıra Seğmen ekibi gösterileri ve bağlamasıyla verdiği resitalle Hikmet Zeybek, Gölbaşılıları coşturdu. Bu arada Haymanalı sihirbaz Simbad'ın gösterileri ilgiyle izlendi.

Gecenin ilerleyen saatlerinde sahne alan Emre Aktaş, sevilen eserlerden oluşan müzik ziyafetiyle izleyenlere güzel dakikalar yaşattı. Yaşlısı genci, kadını erkeği ile tüm izleyenlerce beğeni ile izlenen Aktaş'ın konserinin ardından Kültür Bakanlığı sanatçısı Halis Çaşkurlu da sevilen eserleri seslendirdi. Göl üzerinde bisiklekti deniz feneri ve havai fişek gösterilerinin ardından festivalin birinci günü sona erdi.
6. Gölbaşı Göller, Andezit ve Sevgi Çiçeği Festivalinin birinci gününde katılımın, aniden yağan yağmura rağmen oldukça fazla olduğu gözlendi. Organizasyondan memnun olan vatandaşlar, gerek Gölbaşı'nın tanıtımı gerekse müzik ve eğlence dolu güzel bir Gölbaşı akşamı olarak gördükleri bu gecede emeği geçenleri kutladıklarını dile getirdiler. Festival bugün yapılacak etkinlikler, yarışmalar, eğlenceler ve akşam Emre Altuğ konseri ile sona erecek.
 

İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2009 Cumartesi 15:30:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?