5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Gölbaşı'nda hasat bayramı

GÖLBAŞI'NDA HASAT BAYRAMI

Ankara-Haymana yolunun 30. kilometresinde bulunan Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gölbaşı Çiftliği'nde hasat bayramı yapıldı.

Etkinliğe Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Cemal Taluğ, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çolak, Gölbaşı İlçe Jandarma Komutanı İlçe Jandarma Yüzbaşı Erdal Özköroğlu, dekanlar, üniversite öğrencileri, çevre mahalle muhtarları ve çok sayıda çiftçi katıldı. Törende bir konuşma yapan Ankara Üniversitesi Rektörü Taluğ, "Hasadımızı bugün buradan emekle, sevgiyle muzun ediyoruz. Bu toprağın bayramıdır. Sevgiyle büyümüş ürünlerin bayramıdır.

Bugün burada bu hasatların yetişmesinde emeği geçen işçisinden mühendisine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Tüm ülkemizin hasat bayramı kutlu olsun, bereketli olsun" dedi.

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı ise, bu bölge için çiftçiliğin çok önemli olduğunu belirterek, ziraat fakültesinin burada bulunmasının bölge çiftçilerinin burayı örnek alarak çiftçilik yapmasına imkan sunduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından buğday tarlasına geçildi. İncelemelerin ardından biçerdövere binen Rektör Taluğ ve Başkan Odabaşı, yılın ilk hasadını işledi. Taluğ ve Odabaşı, biçerdöverden indikten sonra bölge çiftçisine buğday bahşişi verdiler. Program yemek ikramı ve seğmen gösterisiyle son buldu.

GÖLBAŞI'NDA HASAT BAYRAMI
GÖLBAŞI'NDA HASAT BAYRAMI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2011 Çarşamba 16:18:03
Güncelleme :20 Temmuz 2011 Çarşamba 18:11:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?