5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Gölbaşı'nda hırsızlık şebekesine darbe

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde, çaldıkları araçları parçaladıktan sonra satan şebekenin 1'i kadın 4 üyesi yakalandı.

Alınan bilgiye göre, İncek Mahallesi'ndeki villasında yaşayan emekli İsmail Y'nin bahçesinde, her hafta değişik bir aracın oksijen kaynağıyla kesilerek parçalandığını gören mahalle sakinleri, şüphelenerek durumu Gölbaşı Jandarma Komutanlığı ekiplerine bildirdi.

Olay yerine gelen ekipler, İstanbul'dan çalındığı belirlenen, bir kısmı parçalanmış 34 GBN 73 plakalı kamyoneti buldu. Evin bahçesinde yapılan aramada, 50 kök Hint keneviri ile depoda 1,5 kilogram kubar esrar ele geçirildi. Ev sahibi İsmail Y. gözaltına alındı.

Soruşturmayı genişleten jandarma, olayla ilgili, hurdacılık yapan Bekir T. ile araçları parçaladığı belirlenen Orhan E'yi de yakaladı. Hurdalıkta yapılan aramada da çalıntı 34 VLE 22 plakalı minibüs ele geçirildi.

Bu arada, Orhan E'nin sevgilisi Hatice A'ya hediye ettiği 34 EA 1157 sahte plakalı aracın da çalıntı olduğu ve Hatice A'nın hırsızlık olaylarına karıştığı belirlendi. Araçlara sahte şasi numarası, plaka ve ruhsat çıkararak sattıkları da tespit edilen 4 zanlı, sorgularının ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

AA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2006 Cumartesi 13:55:39
Güncelleme :21 Ekim 2006 Cumartesi 14:04:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?