4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Gölbaşı'nda 'Türk Köyü' kurulacak

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde, başta halı ve kilim olmak üzere, Anadolu'nun tüm el sanatlarının sergileneceği ve süreklilik arz edecek bir "Türk Köyü" kurulacak.

Devlet Planlama Teşkilatının (DPT) onayladığı ve Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın bu yılki yatırım programına aldığı etüt projenin, gelecek yıl uygulama imkanı bulması bekleniyor.

Proje sahibi olan Sümer Halı Genel Müdürlüğü'nün bu konuda gereken alt yapı çalışmalarını yürüttüğü ve Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde mevcut olan geniş bir gayrimenkulünü bunun için tahsis edeceği öğrenildi.

"Show Room"niteliğinde hizmet verecek Türk Köyü'nün kurulmasının, aslında çok büyük bir maliyet de getirmediği, yaklaşık 2-2,5 milyon YTL gibi bir finansmanla hayata geçirilmesinin mümkün olduğu kaydedildi.

Söz konusu köyde, tüm yörelere ait el dokuması halı ve kilimlerin yanı sıra, Anadolu'da halen üretilmekte olan bütün el sanatları ve veya bitmekte olan yerel kültüre ait el sanatları sergilenecek. Türk Köyü, sürekli sergi mahiyetinde olacak ve aynı zamanda köye gelen ziyaretçilerin sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak kafeterya, lokanta ve küçük eğlence merkezlerinin yer verileceği bir alan şeklinde organize edilecek.

AA
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2007 Pazartesi 02:58:25
Güncelleme :13 Ağustos 2007 Pazartesi 10:09:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?